smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Info från 
Gymnastikförening

2020-03-29

Aktuella info på 

Gymnastikföreningens sida.

I korthet, Barngympan startar förhopningsvis ute onsdag 1/4. Tisdagsgympan är fr.o.m. 31/3 utomhus. Läs mer på 

Gymnastikförening >>>  

 

Städdag

2020-03-26

Lördagen den 4/4 kl 10.00 samlas vi vid Medborgarhuset. Dags att klä byns påskris samt snygga till ute, inför påsken. Byalaget bjuder på grillad korv
Välkomna!

 

MUSIC QUIZ

2020-03-11

Fredagen den 13 mars kl 18.00 öppnar vi Medborgarhuset för Karins Music Quiz. Ta gärna med egen picknickkorg. Quizet startar kl 19.00.
Entré 50 kr, barn under 12 år gratis.
Alla är välkomna.
/Byalaget

 

Loppis den 10 april
INSTÄLT

2020-03-05

Välkommen till Brandstationen långfredagen. Då är det dags igen att fynda på vår loppis. Husgeråd, porslin, tavlor, lampor, elartiklar, Verktyg, böcker, kläder, möbler, leksaker, mm.
Brandkårens kamratfören/Smedstorps IF

 

Årsmöte SIF:s Supporterklubb

2020-03-04

SIF:s Supporterklubb håller årsmöte den 18/3 kl. 18.30 i klubbvillan.
VÄLKOMMEN!

 

PICKNICK-JAZZ
Instäl, framflyttat till hösten

2020-03-02

Boka biljetter till vårens picknick-jazz­ lördag 21 mars på Smedstorps Medborgarpalats. Vi har nöjet att presentera Peter Lind and the Cabaret Bands jubileumsföreställning 20 år. Pris 325:- (inget återköp) Föreställningen börjar kl 20.00, insläpp från kl 19.00.
Biljettbokningoch mer info>>>

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Dragningslista SIF:s Supporterklubb jan- feb

2020-03-02

Dragningslista januari - februari
Nr: 207, 74, 270, 140, 90, 217, 58, 118, 287, 15, 132, 174, 31, 127, 170, 51, 16, 232, 72, 42, 299, 69, 147, 300, 125, 38, 190, 123.

/Kontrollanten

 

Ny adress till
Webb-mejlen

2020-02-01

Vår webbmejl har bytt namn till WebSupport. Och länken för att logga in på mejlkontot via webben är ny. Din gammla länk studsar vidare till rätt sida, men du bör spara ett nytt bokmärke/länk.

Jag har uppdaterat länkarna på vår

Medlemssida>>>

till den nya inloggnings sidan för webbmail och deras nya Guider.

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 

 

Trafikmiljön i byn

2019-06-16

Läs Trafikverkets svar på våra frågor/önskemål om en bättre trafikmiljö i Smedstorp.

Läs svaret här >>>

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Hundliv på Brogård

2014-08-31

 

 

En söndag i augusti har fyra hundägare samlats på fältet utanför Brogård för en Drop-In träning i grundlydnad med Ulrika Berge. Det blåser kalla höstvindar men stämningen bland hundarna är på topp. De är mycket intresserade utav varandra och vissa har mer kunskap än andra när det gäller grundlydnad. Storleken på hundarna är också varierande från ganska liten till stor. Åldern på hundarna är från ca ett års ålder. Några hundar hoppar och drar konstant i kopplet, medan den minsta som har varit där ett flertal gånger sitter nyfiket och iakttar. En av hundägarna kommer från Smedstorp, men annars har de kommit både från Simrishamn och Borrby. På frågan hur de har hittat hit så är det bl.a. från de olika byarnas anslagstavlor på Facebook och en har häst i granngården. 

 

 Hundskolan16a   Hundskolan18a 

 

Ulrika börjar med att presentera sig och frågar var och en vad deras önskan med kursen är. Önskemålen är många som att t.ex. inte dra i kopplet, stopp och inkallning, inte skälla, få ett behagligt hundägarskap, kunna ha sin hund lös, vistas bland störningsmoment, allmänlydnad och helt enkelt få pli på hunden. När jag pratar med hundägarna och frågar varför de har valt just den hundras de har så är svaren väldigt varierande. Någon har medvetet valt hundras för att kunna ha i jakt medan andra inte riktigt vetat vad för slags hund de har köpt utan gått på utseende. Detta är nog väldigt förekommande när man köper hund att man inte tar reda på vad hunden är avlad för. En jakthund kommer alltid att vilja jaga och få arbeta liksom en vallhund t.ex. Men det är svårt att välja rätt när man ser de små söta valparna och kanske glömmer man just där och då att liten blir stor. 

 

Ulrika lyssnar på allas önskemål och berättar att hundägandet kommer bli helt annorlunda när grundlydnaden finns där. Själv har hon en av sina hundar med sig som ligger mitt i cirkeln och som helt avslappat ligger och iakttar alla utan minsta tillstymmelse till att närma sig de andra. Hon ligger och njuter av livet och visar sig vara ett praktexemplar i lydnad.


Ulrika fortsätter med att förklara att visa saker måste man kunna göra med sin hund som t.ex. att klippa klor, skrapa tänder, leka på ägarens initiativ, kommandon som sitt, ligg, följ mig eller som många nog använder sig av ”gå fot” är viktigt. På Ulrikas kurser använder man sig inte av godis som belöning eftersom hundarna skall jobba för dig som hundägare och inte för att få godis. Hon vill även att man skall titta rakt fram och inte hela tiden på hunden. Med ett bestämt ryck tillrättarvisar man sin hund och bättre med ett bestämt ryck än många velande ryck. 

 

Under denna timme de är här så tränar de sitt, helt om, att gå fort, att gå mycket sakta och inkallning. Underverk sker på denna timme. För t.ex. Tim som har kommit med sin hund Calle på 1,5 år för att gå sin första kurs i grundlydnad sker underverk. Han följer sin husse och ser ut att njuta av livet. Han tycker detta verkligen är superroligt det syns långa vägar. 

 

Ulrika Berger som håller i kurserna flyttade ut till Brogård med sin man och hundar i december 2013. Hon är jaktinstruktör och är utbildad inom Svenska Jägarförbundet. Hon använder sig av Barbro Börjessons ”De fyra lätta stegen” och trots att detta är ett arbetssätt utvecklat för jakthundar så passar det lika bra på sällskapshundar då grundlydnad är a och o för en hundägare. Man måste kunna känna sig bekväm i sitt hundägarskap poängterar Ulrika. Hunden skall komma på inrop och man skall kunna vistas i miljöer med störningar. Annars blir hundägandet inte vad man hade tänkt sig. Ulrika är även uppfödare av jakthundar och hennes kennel heter Kennel Sub Terram och är givetvis själv en flitig jägare. Om någon behöver hjälp med sin djurförsäkring så arbetar även Ulrika som försäkringsombud åt Agria. Till nästa sommar när de har bott in sig lite mer så kommer Ulrika att även kunna erbjuda hunddagisplatser. Så här finns allt man behöver som hundägare. 

 

På Ulrikas hemsidor, www.avancehundskola.se samt www.subterram.com hittar ni mer information om kurser och hennes uppfödning. Här kan ni läsa om kurser i bl.a. apportering och helgkurser för jakthundar. Vill ni hellre nå Ulrika per telefon så når ni henne på 0738-17 22 30. 

 

Text: Tina Tengvert
Foto: Kristina Eriksson

 

 

 

 

 

Hundskolan02a

 

 

Hundskolan08a

 

 

Hundskolan12a

 

 

Hundskolan20a

 

 

Hundskolan22a