smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Info från 
Gymnastikförening

2020-03-29

Aktuella info på 

Gymnastikföreningens sida.

I korthet, Barngympan startar förhopningsvis ute onsdag 1/4. Tisdagsgympan är fr.o.m. 31/3 utomhus. Läs mer på 

Gymnastikförening >>>  

 

Städdag

2020-03-26

Lördagen den 4/4 kl 10.00 samlas vi vid Medborgarhuset. Dags att klä byns påskris samt snygga till ute, inför påsken. Byalaget bjuder på grillad korv
Välkomna!

 

MUSIC QUIZ

2020-03-11

Fredagen den 13 mars kl 18.00 öppnar vi Medborgarhuset för Karins Music Quiz. Ta gärna med egen picknickkorg. Quizet startar kl 19.00.
Entré 50 kr, barn under 12 år gratis.
Alla är välkomna.
/Byalaget

 

Loppis den 10 april
INSTÄLT

2020-03-05

Välkommen till Brandstationen långfredagen. Då är det dags igen att fynda på vår loppis. Husgeråd, porslin, tavlor, lampor, elartiklar, Verktyg, böcker, kläder, möbler, leksaker, mm.
Brandkårens kamratfören/Smedstorps IF

 

Årsmöte SIF:s Supporterklubb

2020-03-04

SIF:s Supporterklubb håller årsmöte den 18/3 kl. 18.30 i klubbvillan.
VÄLKOMMEN!

 

PICKNICK-JAZZ
Instäl, framflyttat till hösten

2020-03-02

Boka biljetter till vårens picknick-jazz­ lördag 21 mars på Smedstorps Medborgarpalats. Vi har nöjet att presentera Peter Lind and the Cabaret Bands jubileumsföreställning 20 år. Pris 325:- (inget återköp) Föreställningen börjar kl 20.00, insläpp från kl 19.00.
Biljettbokningoch mer info>>>

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Dragningslista SIF:s Supporterklubb jan- feb

2020-03-02

Dragningslista januari - februari
Nr: 207, 74, 270, 140, 90, 217, 58, 118, 287, 15, 132, 174, 31, 127, 170, 51, 16, 232, 72, 42, 299, 69, 147, 300, 125, 38, 190, 123.

/Kontrollanten

 

Ny adress till
Webb-mejlen

2020-02-01

Vår webbmejl har bytt namn till WebSupport. Och länken för att logga in på mejlkontot via webben är ny. Din gammla länk studsar vidare till rätt sida, men du bör spara ett nytt bokmärke/länk.

Jag har uppdaterat länkarna på vår

Medlemssida>>>

till den nya inloggnings sidan för webbmail och deras nya Guider.

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 

 

Trafikmiljön i byn

2019-06-16

Läs Trafikverkets svar på våra frågor/önskemål om en bättre trafikmiljö i Smedstorp.

Läs svaret här >>>

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Inga vanliga hästsvansar i Salongen!

2014-09-10

 

Med ett glatt leende välkomnas jag av Jeanette som i maj öppnade sin salong, Salongen. Jo, det är samma Jeanette som driver Smedstorp Stall. Flyttlasset gick från Hannas till Smedstorp. Och nu har Jeanette också öppnat sin frisörsalong, i anslutning till anläggningen.

Och vilken salong!

Fjärran från de traditionella klippstugorna som jag tänker på. Ett av gårdens stallar har fått ny fräschör, inredningen är både ny och gammal, här andas exklusiv hästmiljö: vackra golv, smakfulla möbler, läcker fondtapet och en vilsam loungehörna med roliga detaljer. Kristallkronan i taket förgyller stämningen och kastar sina strålar på farmors gamla träbänk som fått en central plats i salongen. Och så klart, det som måste finnas i en frisersalong: tvättställ, frisörstol, spegel, schampo, massor av olika hårprodukter och allsköns klippattiraljer. 

 

Salongen02a

Salongen04a

 Jeanette berättar om verksamhet… 

 På väg till frissan…  

 

Stockholm-Smedstorp-Stockholm-Smedstorp

Jeanette fördelar sina dygnstimmar i rasande tempo. På Mosebacke i Stockholm har hon ännu en salong och där tar hon emot sina kunder, en vecka varje månad. Övrig tid spenderas i Smedstorp, hälften i Salongen och andra halvan med hästarna och i stallen.

Kunder finns det gott om

I Stockholm har Jeanette fyra tider kvar i december, sen är det fullt! Och till Salongen i Smedstorp kommer de trofasta kunderna i strid ström. Jeanette berättar att flera gånger om året kommer en kund från Enköping. Körandes husbil till Salongen, klipper sig och passar på att ta några dagar på Österlen. Och i somras kom en kvinna från Stockholm, med flyg och hyrbil, för att få sin årliga permanent av Jeanette.

Reflexion

Jag tänker. Flyga från Stockholm för att… Köra husbil från Enköping för att… Vad ska man säga? Jo, så är det ju. Jag är min frisör trogen. Det stämmer. Ett slags förtroende. Precis som med tandläkaren. Där shoppar man inte heller runt, tar en fyllning där och en röntgen där, eller hur?

Hårmode som kommer

Permanent? Uppsatt? Rakt? Kort? Färgat? Slingor? Ekologiskt? Långt? Krylligt? Utsläppt? Vad händer i frisyrvärlden, vad är på gång, hur ska vi se ut idag? Jeanette berättar att det finns inga ”måsten”, det är väldigt individuellt vad kunden trivs med. Hårkvalitet och andra förutsättningar får vara med och bestämma riktningen. Men Jeanette har noterat att det långa håret tappar mark. Den lite kortare looken kommer och – frisyrerna är här igen! Och med dagens produkter är det lite enklare för oss att sköta en riktig frisyr.

Varsågod, nästa!

Jag hör klappret av hästhovar utanför dörren. Det är Johanna som kommer ridande längs grusvägen. Hon har veckans sista klippe-tid. Jag stannar kvar en stund och kollar. Ett vackert, ljust lockigt hår ska tvättas och toppas. Dom pratar och pratar. Jag vill inte tjuvlyssna. Jo det vill jag, men det är inte fint. Så jag checkar ut och önskar Salongen och Jeanette lycka till i Smedstorp.

 

Vid pennan: Gun Dymling Faxheden

Fotograf: Kristina Eriksson

 


Salongen09a

 Jeanette i loungen…

 

Jeanette Gullbro Tjeder fick sin utbildning hos den kände hårprofilen Björn Axén. Hon har också arbetat som försteassistent till Peter Hägelstam, som idag driver Axéns verksamheter.

 

 

 

 

 

 

Salongen01a

 Sjangdobelt… 

 

 

Salongen03a

 Ticketack, ticketack, ticketack… 

 

 

Salongen06a

 Jeanette tipsar Johanna om… 

 

 

Salongen08a

 Gammalt möter nytt…