smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslista SIF:s
Supporterklubb maj-juli

2020-07-13

Dragningslista maj -juli 

Nr: 115, 26, 271, 102, 295, 146, 154, 228, 29, 213, 288, 24, 233, 17, 190, 258, 229, 28, 104, 223, 35, 182, 293, 141, 185, 183, 144, 227.

/Kontrollanten

 

Badet ändrade öppet tide

2020-06-17

badet oppettider

Vi flyttar fram öppning från 10.00 till 10.30 måndag till fredag till och med 10/7. Bassängen behövs till simskolan mellan 09.00 – 10.30 

Morgonsim Tisdagar och Lördagar.

 

Tusen Trädgårdar 2020

2020-06-16

Den stora trädgårdsfesten som tusen trädgårdar är i hela Sverige vartannat år kommer kanske inte att bli sig lik,dock kommer den av stapeln den 28/6. Som alla dom andra åren finns vi med och håller vår trädgård öppen.

IMG 4859

Läs mer info och se bilder >>>

från Gamla Brygerier

 

Badet öppnar

2020-06-10

Snart dags för öppning av vårt fina bad i Smedstorp. Den 13 juni öppnar vi grindarna till badet, trots rådande omständigheter. Vi ber alla besökare att ta hänsyn till varandra och respektera regler som gäller under corona-tider.
Öppet tider >>>
Vi har tvättat och målat, städat och fixat under våren och vi i badsektionen vill tacka våra sponsorer och alla frivilliga händer som hjälpt till
att fixa så vi har möjlighet att öppna badet.
VÄLKOMNA till badet i sommar !
/Smedstorps IF, badsektionen

 

Påmnelse från Byalaget

2020-05-15

Ditt stöd behövs❤️för endast 200kr/år blir du medlem i Smedstorps byalag & bygdegårdsförening, en förening som driver Medborgarhuset, brinner för att genomföra årets fina traditioner som Julgransplundring, Valborgsfirande, Midsommarfirande, Smedstorp lyser, Lucia,

Nyårsfest mm...betala in på

bankgiro: 5978-3910.

Tack ❤️ /Byalaget

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Info från 
Gymnastikförening

2020-03-29

Aktuella info på 

Gymnastikföreningens sida.

I korthet, Barngympan startar förhopningsvis ute onsdag 1/4. Tisdagsgympan är fr.o.m. 31/3 utomhus. Läs mer på 

Gymnastikförening >>>  

 

PICKNICK-JAZZ
Instäl, framflyttat till hösten

2020-03-02

Boka biljetter till vårens picknick-jazz­ lördag 21 mars på Smedstorps Medborgarpalats. Vi har nöjet att presentera Peter Lind and the Cabaret Bands jubileumsföreställning 20 år. Pris 325:- (inget återköp) Föreställningen börjar kl 20.00, insläpp från kl 19.00.
Biljettbokningoch mer info>>>

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Ny adress till
Webb-mejlen

2020-02-01

Vår webbmejl har bytt namn till WebSupport. Och länken för att logga in på mejlkontot via webben är ny. Din gammla länk studsar vidare till rätt sida, men du bör spara ett nytt bokmärke/länk.

Jag har uppdaterat länkarna på vår

Medlemssida>>>

till den nya inloggnings sidan för webbmail och deras nya Guider.

 

Trafikmiljön i byn

2019-06-16

Läs Trafikverkets svar på våra frågor/önskemål om en bättre trafikmiljö i Smedstorp.

Läs svaret här >>>

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Hjärtebarnsloppet 2014

2014-09-16

 

 Så var det då åter dags, det av Gael Joly initierade motionsloppet där intäkterna oavkortat går till hjärtebarnsfonden. Nytt för i år var en kortare variant som utspelade sig på motionsspåret utanför byn precis och det verkar ha varit en lyckad variant, de flesta valde att ställa upp i detta minilopp. 28 st hade bestämt sig för att springa/gå den långa varianten, som till största delen avlöptes på Gårdlösaleden.

 

Hjartebarns04a

 Två kunniga funktionärer

 tog emot anmälningsavgift och

 informerade om loppet

Hjartebarns01a

 Lappen på!

Hjartebarns03a

 Gael försöker peppa

 deltagarna innan avfärd

Ett lätt duggregn svepte in över Smedstorp tvärtemot arrangörens försäkran om uppehåll. Trots detta var redan en stor skara församlad i och kring Smedstorps Ifs klubbhus när jag tillsammans med barn anlände strax efter klockan tio. Hur såg det ut, vad hände, frågorna hopade sig men jag fick strax kontakt med den ansvarige spindeln i nätet, den löpande fransmannen Gael som förhållandevis lugnt visade folk tillrätta. En hop människor hade redan kl 9.30 gett sig av för att promenera leden, de löpande människorna skulle starta kl 10.30.

 

Förväntan, spänning, uppvärmning, de sneglande blickarna, han ser snabb ut, varför gör jag detta, mmm de serverar energybars, tusen ord kan ej beskriva vad som far genom rummet en sådan dag. Väl framme vid inskrivningen får jag reda på att av de 100 inhandlade nummerlapparna är det bara 4 st kvar, ” sen får vi ta fram grisapennan” säger hon, kvinnan i receptionen. Några värmer upp, ute på planen spelar Smedstorps juniorer en fotbollsmatch, det känns nästan som halva byn befinner sig på idrottsplanen idag, mycket kul, vilken gemenskap.

 

Plötsligt är klockan 10.30 och det blev inte mycket uppvärmt i år heller, skönt. Gael håller ett kort men entusiasmerande tal där han manar till försiktighet vid löpningen men också uttrycker sin glädje över uppslutningen. Så går starten och alla far iväg, särskilt en ung man som springer så snabbt att uppe vid riksväg 11 är han redan flera hundra meter före oss andra. Efter att passerat travbanan viker vi nu österut och får den regndrivna blåsten i ansiktet och möter redan här den första från gågänget, nämligen Tina som springer allt vad hon orkar. Uppe vid naturreservatet möter jag nästa ”fotgängare” som också hon löper. Nu är vi inne i skogen och fokus måste läggas på att se vart man sätter fötterna, det är halt och sten och rötter försvårar löpningen. Ut på landsvägen och in i betet, över Sillavadsån och uppför åsen. Just åsarna i reservaten är själva anledningen till att de blev reservat har jag fått förklarat för mig. Någon, vägverket?, ville ta grus till vägbygge ur dem men för att skydda det ganska särskilda åslandskapet gjordes området till reservat.

 

Nu är vi framme vid vindskyddet vid Högalid och även år igen serveras det kaffe, saft och kakor, otroligt uppfriskande, stort tack Sonja och Ida. Vidare igen genom landskapet, över riksväg 11 och västerut in mot samhället Smedstorp igen. Väl framme vid mållinjen står Gael och klockar av en och sen är det lite stretching och prat med medlöparna. Det har lottats ut vinster som skänkts av vänliga människor både från byn och utanför den, korv grillas och en oerhörd välvilja genomströmmar dagen. Så många som ställer upp frivilligt en sån här dag, glädje och gemenskap, det är två ord som ofta far igenom huvudet denna dag. Gael samlar alla och delar ut blommor till snabbaste löparna samt tackar alla, tävlande, sponsorer och frivilliga. Så skiljs vi åt, trötta och glada och ses förhoppningsvis nästa år igen, i hjärtebarnsloppet, Sveriges hjärtligaste lopp.

 

Text Joakim Roswall

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

 Hjartebarns05a

 Gael börjar bli nervös över att
 nummerlapparna ska ta slut 

 

Hjartebarns06a

 Innan man ger sig ut är det viktigt att ladda
 med choklad och banan 

 

Hjartebarns08a

 Här är det blandat gäng med både löpare
 och vandrare 

 

 Hjartebarns10a

 Vem har varit i Frankrike? Armen upp!
 (strax efter frågade Gael vilka som
  skullespringa långa rundan)

 

 

 

Hjartebarns12a

 Gael Joly. mannen som engagerar sig för hjärtebarnen

Hjartebarns13a

 Klara, färdiga, (nr 61 tjyvstart)

 

Hjartebarns14a

 gå!

 

Hjartebarns16a

 Jodå, visst är han sugen, mannen i röda tröjan, men hinner han?

Hjartebarns15a

 Ida serverar dricka och kladdkaka 

 

Hjartebarns17a

 Han hann!

 

Hjartebarns19a

 Fika i vindskyddet

 

Hjartebarns20a

 61an tar igen tjyvstarten med en rejäl fikapaus.

 Andra har mer bråttom... 

 

Hjartebarns21a

 Vegankladdkaka, och vanlig

Hjartebarns23a

 Systrarna i skogen