smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Påmnelse från Byalaget

2020-05-15

Ditt stöd behövs❤️för endast 200kr/år blir du medlem i Smedstorps byalag & bygdegårdsförening, en förening som driver Medborgarhuset, brinner för att genomföra årets fina traditioner som Julgransplundring, Valborgsfirande, Midsommarfirande, Smedstorp lyser, Lucia,

Nyårsfest mm...betala in på

bankgiro: 5978-3910.

Tack ❤️ /Byalaget

 

Dragningslista SIF:s
Supporterklubb mars-april

2020-05-05

Dragningslista mars -april 

Nr: 197, 159, 7, 240, 188, 282, 169, 100, 271, 116, 99, 183, 53, 160, 199, 58, 13, 209, 40, 193, 220, 94, 284, 148, 281, 247, 97, 222 

/Kontrollanten

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Info från 
Gymnastikförening

2020-03-29

Aktuella info på 

Gymnastikföreningens sida.

I korthet, Barngympan startar förhopningsvis ute onsdag 1/4. Tisdagsgympan är fr.o.m. 31/3 utomhus. Läs mer på 

Gymnastikförening >>>  

 

PICKNICK-JAZZ
Instäl, framflyttat till hösten

2020-03-02

Boka biljetter till vårens picknick-jazz­ lördag 21 mars på Smedstorps Medborgarpalats. Vi har nöjet att presentera Peter Lind and the Cabaret Bands jubileumsföreställning 20 år. Pris 325:- (inget återköp) Föreställningen börjar kl 20.00, insläpp från kl 19.00.
Biljettbokningoch mer info>>>

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Ny adress till
Webb-mejlen

2020-02-01

Vår webbmejl har bytt namn till WebSupport. Och länken för att logga in på mejlkontot via webben är ny. Din gammla länk studsar vidare till rätt sida, men du bör spara ett nytt bokmärke/länk.

Jag har uppdaterat länkarna på vår

Medlemssida>>>

till den nya inloggnings sidan för webbmail och deras nya Guider.

 

Trafikmiljön i byn

2019-06-16

Läs Trafikverkets svar på våra frågor/önskemål om en bättre trafikmiljö i Smedstorp.

Läs svaret här >>>

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

FÖR DET ÄR INGEN VANLIG DAG,
FÖR DET ÄR KLOTETS TIOÅRSDAG,
HURRA HURRA HURRA!

2018-11-21

 

Den andre november var det festligt värre då byns, ja faktiskt hela Österlens, mittpunkt “klotet” firade tio år! Som av en tillfällighet inträffade detta samtidigt som “Österlen lyser” och hela Storgatan, och många av smågatorna, var upplysta med hjälp av säkerligen flera hundra marschaller. Man kunde med andra ord med lätthet ta sig ner, bort, upp, fram, mot mittpunkten och klockan sex hade åtminstone ett hundratal personer samlats vid det röda klotet. Det var lite sådär kyligt, ruggigt och mörkt, som det ska vara i november, och efter berättelsen om hur klotet kom till var planen att firarna skulle ta sig vidare mot  Medborgarhuset och värma sig med gulaschsoppa, bröd och lite kaffe. 


Förste talare ut var byns självutnämnde borgmästare, Evald Faxheden, som är ordförande i byalaget. Sen kom Franco Paglialunga som nämnde och tackade en väldigt massa andra personer, och var en av dem som kom på idén med/hittade klotet (i ett kommunlager fattade jag det som..) Som den konstnärlige ledaren han är precis hade strykt på ett nytt fräscht lager röd färg på bollen, och den glödde som aldrig förr. Talare nummer tre var “Bonde-Per-Martin” Svensson som minsann hade kopplingar till “Smisstorp”, han talade som representant för kommunen och trodde nog allt skulle bli bra bara tågen fungerade som de skulle. Efter denne tredje talare började barnen titta otåligt på facklorna som låg på bordet, och de vuxna började vicka lite på tårna i skorna som blivit kalla. Då kom Sommarteatern och värmde med ett gäng sånger, och under tiden delades facklor ut och tändes från marschallerna som stod utplacerade lite här och var. 


Efter en timme var det äntligen dags att tåga ner mot Medborgarhuset! Vi gick i rask takt, vuxna försökte så gott det gick att rikta barnens facklor från ovetandes framförpromenerades täckjackor och hår. Det gick. Väl utanför Medborgarhuset gick det däremot mindre bra... De tänkta “fackelsläckarhinkarna” fungerade istället som uppsamlingskärl för fackelvax och brann så det stod härliga till! Det blev skytteltrafik till köket med vattenfyllda kastruller och ett något kaotiskt avslut på vandringen. Med lite stickig plaströk i näsan blev det desto trevligare när man kom in i lokalen och möttes av den mustiga gulashsoppedoften och sorlet från en helt fullsatt lokal. Dukningen som gjorts innan anstormningen hade beräknats till hundra tioårsfirare, men de tallrikarna blev tagna kvickt och nya bord och stolar trollades fram så att alla fick sittplats. Långväga gäster (ända från Hufvudstaden) var mäkta imponerade av hur maten, trots påfyllningar, aldrig tog slut! Den är nog bara i Skåne det går till på det viset.. 

 

Tioårsfirandet blev en mycket trevlig tillställning, och vi hoppas att Klotet kommer att fortsätta fungera som en mittpunkt i byn, med alla invånare kretsande runt det. Tack Byalaget, Franco, alla butiker som hade öppet i byn under denna kväll, marshalltändare, Lanthandeln som hade kvällsöppet, sopp- och serveringspersonalen och alla bybor som tog sig ut för att fira - det var väldigt roligt med så god uppslutning!

 

Vid klotet, facklan och soppskeden: Hanna Barck
Kameran: Håkan Gottberger

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5665

 

 

DSCF5676

 

 

DSCF5684

 

 

 

  DSCF5687  spacer    DSCF5697 
  DSCF5708      DSCF5722 
  DSCF5729      DSCF5740 
  DSCF5744