Julen dansades ut

2020-01-16

 
Trots regn och rusk kom det folk till Medborgarhuset för att nu skulle åter igen Julen dansas ut. Denna kära tillställning som numera med sina minst tio år måste ses som en tradition. 


Granen var placerad mitt på golvet, borden dukade och ljus tända. Barn med sin glädje och energi sprang runt på de fria ytorna innan allt skulle sättas igång. 


Anna-Karin hälsar alla välkomna och går igenom dagens program. 


Ella håller på med fikat i köket. Simone ,Timmy och Malin står beredda att sätta igång med dansen och lekarna. 


Först ut är det som tidigare dans kring granen för både vuxna och barn. Denna gång med hjälp av musik från Spotify lista. Två ringar med de minsta i mitten. Det blir räven raskar runt på isen, skära skära havre, prästens lilla kråka, så går vi runt ett enebärssnår mfl för att avslutas med karusellen. Varm i kläderna blir man efter detta. 


Sedan blir det dags för att samla in barnen för att deltaga i lekarna. Lekledarna hade fullt sjå med att förklara och dela in barnen i grupper beroende på sin ålder. Vinnarinstinkten är påtaglig. Här blir det att först ta sig fram och runt en stol samtidigt som man håller en sked med en potatis på. Sockerbitar ska staplas ovanpå varandra för att sen raseras igen innan byte till nästa lagkamrat. Att kunna vissla efter att ätit ett kex gick också bra även om det såg ut att vara både torrt och svårt att svälja. Det var hela havet stormar.Spänningen steg ju färre som blev kvar och själva finalen närmade sig. Tidningsrace där man med hjälp av två tidningar skulle ta sig fram och tillbaka och runt en stol. Det provades att lägga tidningarna så långt ifrån varandra som möjligt för att kunna ta sig fram snabbt. Sen var det klädrace där barnen skulle klä på sig för stora kläder och i högklackat kunna så fort som det bara var möjligt ta sig fram och tillbaka och runda en stol.Lite besvärligt var det med byxor som kasades ner till anklarna, någon ramlade men målet fanns hela tiden i sikte. Efter varje avslutad tävling fick det vinnande laget välja var sitt pris. 


Under tiden passade de vuxna på att dricka kaffe, äta Ellas hembakta lussebullar och det fanns pepparkakor. Kostnaden var valfritt och lades i en skål. Lotter såldes som veks och radades upp på bordet för att ha  numren synliga. Men nu var det dags med leken Familjen Olsson och till det behövdes tolv vuxna. Motvilligt och med lite tvång gick det till slut att få ihop tillräckligt med deltagare. Och visst när de väl fått instruktioner hur detta skulle gå till så gick de in i tävlingen med full kraft. Var barnen fått sin vinnarinstinkt var tydlig. 


Sedan var det åter dags för barnen att avsluta lekarna med sifferleken. På stolar i en ring så fick varje barn var sitt nummer ett till fem. Simone slog med tärningen och med det numret som kom upp skulle barnen sätta sig på nästa stol. Det blev flera barn på samma stol och då blev man ”fast”, först runt till sin plats igen vann. 


Tid för lottdragningen och glada vinnare fick komma fram och välja sin vinst från prisbordet. 


Sista dansen började innan dagens höjdpunkt skulle komma. Det avslutas med raketen för att locka fram tomten och så till sist hördes Anna-Karins röst att nu är det bråttom barn att samlas för nu är det bara en minut kvar tills tomten kommer! 


Förväntansfulla satte sig barnen framför scenen.Men det dröjde lite, det visade sig att tomtens kläder blivit lite för stora efter allt springande i Jul så han behövde hjälp och naturligtvis ordnade det sig. Ut kommer han så äntligen på scenen och undrar om det finns några barn som vill ha godis.Händerna räcktes upp med ett högljutt JAAAAAAA! 


Tomten sätter sig på sin stol med alla godispåsarna och en och en eller tillsammans med en förälder får man gå fram och hämta. 


Så var denna eftermiddag till ända. Nu är Julen över för denna gång men som tur är kommer den igen. Byalaget önskar er alla en god fortsättning på det nya året och att vi ses igen! 


Ett extra stort tack till Simone, Timmy och Malin för er insats!

 

Text och foto: Karin Lindèn.

 

 

IMG 0600

 

IMG 0602


 IMG 0607 

 

 

  IMG 0614     IMG 0621  
  IMG 0624     IMG 0628  
  IMG 0630     IMG 0632  
  IMG 0636     IMG 0638  

  


Aktiviteter / Kalender


 

Måndagar

Stick-kontakt på Biblioteket

2023-02-14

Kom och sticka på biblioteket i Smedstorp, varje måndag kl 17.00. Det finns garn och stickor. 
Virkare  och brodöser är också Välkomna till en trevlig stund på vårt fina bibliotek. 
/Agneta Sassersson

Boule

2023-20-04

Måndagen den 24/4 börjar årets Boule säsång. 

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intresserade är välkomna att delta. Medtag egen fika/kaffekorg.

 

Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454


Arkiverade nyheter 2022 och framåt >>>

Arkiverade nyheter äldre >>>


  

Vår Facebook sida

Administratör Hanna Bark

Om inte sidan visas nedan klicka på länken "Öppna sidan på Facebook" nedan, du kan se och blädra utan att logga in. Om du inte har Facebook, neka kakorna och kryssa ner/stäng fönstret "Anslut med..." så kan du se och skrolla på sidan ändå. Bara strunta i att logga in. 
   Öppna sidan på Facebook >>>