Bygga och bo i Smedstorp?

2013-04-06

 

För något halvår sedan skickade Österlenbostäder ut en förfrågan till de boende i Smedstorp. Frågan gällde hur smedstorpsborna såg på äldreboende i olika former. Ett mindre antal bybor svarade och blev sedan kallade till ett möte för att diskutera frågan om eventuellt byggande i Smedstorp.

Vi som var där fick fylla i en blankett med några frågor. Var vi intresserade av att flytta till något äldreboende? När kunde det bli aktuellt? Hur ville vi ha själva boendet osv.?

Svaren sammanställdes och vi blev kallade till ett nytt möte, som ägde rum 3 april, där vi tog upp diskussionen igen. Dessutom fick vi lära oss om alternativa boenden och hur det kan vara att flytta från en stor bostad till en mindre och vad man bör tänka på.

Men diskussionen gick mer och mer över till hur det bör byggas i Smedstorp över huvud taget. Hur vill vi att byn skall utvecklas? Var är det lämpligt att bygga? Hur bör det byggas? Stort eller smått? Dyrt och fint eller något enklare och därmed billigare?

Det här är stora frågor och som berör oss alla här i byn. Därför kommer det att ordnas ett större möte med representanter för Tomelilla kommun där så många som möjligt bör komma och lyssna och ställa frågor. Datum för detta möte är ännu inte fastställt. Så snart det är spikat kommer inbjudan att publiceras här på hemsidan. Men redan nu bör vi alla här i byn ta och tänka till. Hur vill just du att Smedstorp skall utvecklas? Visst behöver det byggas små lägenheter för äldre men nog är det väl minst lika viktigt att det byggs något för yngre och barnfamiljer? Och hur kan det se ut och var kan det byggas?

Själv gillar jag de små röda tegelhusen mellan Frans Lindbergs väg och Kanalgatan. Där kan jag tänka mig att bo när jag inte orkar med Ekdala längre. Men det är vad jag tycker. Vad tycker du?

 

Text Mats Josephson

Foto Kristina Eriksson

 

 

aldreboende3

Österlens hems obebyggdatomt snett bakom Medborgarhuset.

 

aldreboende1

De små röda tegelhusen mellan Frans Lindbergs väg och Kanalgatan.

 


 

  


Aktiviteter / Kalender


 

Måndagar

Stick-kontakt på Biblioteket

2023-02-14

Kom och sticka på biblioteket i Smedstorp, varje måndag kl 17.00. Det finns garn och stickor. 
Virkare  och brodöser är också Välkomna till en trevlig stund på vårt fina bibliotek. 
/Agneta Sassersson

Boule

2023-20-04

Måndagen den 24/4 börjar årets Boule säsång. 

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intresserade är välkomna att delta. Medtag egen fika/kaffekorg.

 

Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454


Arkiverade nyheter 2022 och framåt >>>

Arkiverade nyheter äldre >>>


  

Vår Facebook sida

Administratör Hanna Bark

Om inte sidan visas nedan klicka på länken "Öppna sidan på Facebook" nedan, du kan se och blädra utan att logga in. Om du inte har Facebook, neka kakorna och kryssa ner/stäng fönstret "Anslut med..." så kan du se och skrolla på sidan ändå. Bara strunta i att logga in. 
   Öppna sidan på Facebook >>>