Smedstorp stall

2013-11-02


Vi har bestämt träff med Jeanette och Berndt på Smedstorp stall. (Gården med ridhus mot Hammenhög, intill cementgjuteriet)

 

 Ridskolan13a Ridskolan05a

        Gården                                                           Jeanette, Frits och Berndt


Vi fortsätter ut i stallet och hittar både Jeanette och Berndt ute i stallet i full färd med att mocka och sopa. De tar glatt emot oss och berättar med inlevelse om sina tankar och ideér.

Jeanette och Berndt är nyligen inflyttade till Smedstorp. De håller på för fullt att fixa till stallarna på gården. På gården ska det också snart bli frisör och en ny sadelkammare är det tänkt. I ridhuset ska underlaget fixas till och kommande fikarum har fräschats upp.

De har många ideér och är verkligen engagerade. Här finns möjlighet att hyra in sin häst och efterhand så kan det erbjudas träning i dressyr och hoppning, ridläger för barn och även tantridläger.

Nu på lördag den 2 november är det öppet hus på Smedstorp stall. Då bjuds det på pumpasoppa och på plats i ett av stallen finns olika utställare från bygden.

 

Text Annika Edstrand

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

Ridskolan02a

 Jeanette och hästen Frits

 

Ridskolan08a

 Jeanette Katarina och Emily med häst 

 

 

 

 

  


Aktiviteter / Kalender


 

Måndagar

Stick-kontakt på Biblioteket

2023-02-14

Kom och sticka på biblioteket i Smedstorp, varje måndag kl 17.00. Det finns garn och stickor. 
Virkare  och brodöser är också Välkomna till en trevlig stund på vårt fina bibliotek. 
/Agneta Sassersson

Boule

2023-20-04

Måndagen den 24/4 börjar årets Boule säsång. 

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intresserade är välkomna att delta. Medtag egen fika/kaffekorg.

 

Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454


Arkiverade nyheter 2022 och framåt >>>

Arkiverade nyheter äldre >>>


  

Vår Facebook sida

Administratör Hanna Bark

Om inte sidan visas nedan klicka på länken "Öppna sidan på Facebook" nedan, du kan se och blädra utan att logga in. Om du inte har Facebook, neka kakorna och kryssa ner/stäng fönstret "Anslut med..." så kan du se och skrolla på sidan ändå. Bara strunta i att logga in. 
   Öppna sidan på Facebook >>>