Information & Kontakter  

 

Välkommen till smedstorp

Smedstorp är en liten aktiv by med många bofasta, i Tomelilla kommun på Österlen. 
Här finns en skola med sporthall, en förskola, ett fritids, ett bibliotek, ett friluftsbad med en minigolfbana, en idrottsplats, ett medborgarhus, ett livligt föreningsliv, lanthandel och många småföretag. Det finns utsökta tågförbindelser till Simrishamn och Malmö via Tomelilla och Ystad. Kastrup och Köpenhamn når man lätt efter ett snabbt byte i Hyllie stationen.
Till Lund kommer man med en expressbuss och kan där byta till t.ex. Stockholmståget.
Som besökare i Smedstorp möts du av en vacker bygata och många typiska, skånska hus. Vår by ligger mitt på det vackra Österlen som erbjuder genuina upplevelser av natur, historia och kultur. 
Vi hoppas du ska uppleva Smedstorp som välkomnande och tillgängligt.
Har du tips och idéer på nyheter eller artiklar, har synpunkter eller förslag på tillägg och ändringar, kontakta oss då på:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Just nu

Just nu finns det inget under denna menyn utan du hänvisas till den ursprungliga startsidan och dess meny som du hittar till vänster eller ovanför denna text om du använder mobil. 
Men tanken är att det mesta från den ursprungliga hemsidan ska hamna här.

Den ursprungliga hemsidan skapades under hösten 2006 och öppnades 2006. I princip alla artiklar och reportage sedan dess finns sparade i Arkivet. Några av de älsta sidorna har fl kodning så svenska tecken visas inte korrekt, vilket jag jobbar på att fixa till.

Samtidigt jobbar jag med att fixa till sidan så den fungerar bätre vid användning av mobil eller surfplatta.

Men just nu hänvisas du tillbaka till den ursprungliga hemsidan.