Ny layout

Varför krävs det förändring

Publiceringsverktyget uppdateras kontinuerligt. Den ursprungliga layouten togs fram på det första webbhotelet som användees när hemsidan komm till 2006. När vi sedan bytte webhotell kopierades den layouten och en template till dagens publiceringsverktug skapades. När nästa störe releas av dagens publiceringsvertyg släpps så införs "flexibel - mobilanpasad" layot och dagens template kommer inte att fungera alls. 

Ny mobil vänlig layout

Med den nya layouten så anpassas sidorna efter om du läser sidan på dator, plata eller mobiltelefon.
T.ex hamnar vänsterspalten övers och höger spalten unders när man använder mobil. Därför fungerar det inte så bra med nyhetspalten till vänster på alla sidor, då skulle alla sidor på en mobil vissa hella nuýhetsspalten innan du man kommer till sidans egentliga innehåll. Reklamspalten blir ju mindre störande då den trillar ner unders när den inte får plats till höger.

Meny - Strutur

Menyerna fungerar lite anorlunda och i mobilen kolappasar de till symbolen med tre sreck.

Jag planerar att slå ihop både top och huvud menyn till en meny. 

(Nedan lite information om hur jag just nu tror det kommer att bli, 2022-06-11)

På startsidan kommer förutom ett inledande välkomst text. Korta notiser om vad som är nytt på hemsidan att finnas. 

För nya besökare som vill veta mer om byn hänvisas till menypunten Information & Kontakter och dess undermenypunkter. Där kommer största delen av sidorna från den ursprungliga hemsidan att finnas.

Och för er som "bara" vill veta vad som är på gång och vad som hänt i byn hänvisas till Aktuellt & Nyheter. Nyheter motsvarar den tidigare nyhets spalten och Aktuellt motsvarar mittuppslaget. 

I Arkiverat samlar vi allt som tidigare har publicerats

Reklamspalten i höger spalten kommer att visas på fler sidor. Men i mobilvyen hamnar den längst ner under övrig information.