Reportage

 

Nyheter >>>


 


 

Lite sent men det kom lite lamning emellan, men vi på Smedstorp.se vill naturligt vis också gratulera Mathias till en välförtjänt Utmärkelse.  

 

mathias

  Mathias med diplom och blommor

mathias

  Diplomet

  

Mathias, en av byns Ambassadörer fick en välförtjänt utmärkelse!

2023-04-29

När jag träffar Mathias berättar han stolt om hur han förberedde senaste insatsen på Gårdlösaleden ”Bro byte” över Sillavadsån på Gårdlösaleden, planerat in i minsta detalj. Så väl förberett att monteringen kunde liknas vid ett jätte Duplo, där alla bitar passad perfekt.
Gårdlösaleden ett av de många projekt som Mathias varit och är mycket engagerad i.
Under 2022 har Mathias inte bara organiserat upprustningen av bron och övrigt underhåll ut med Gådlösaleden. Han drev också ram en upprustning av Rid leden och Motionsslingan som nu blivit ett Elljusspår. Och nu i samband med att kommunen rustar upp badet är han också väldigt engagerad och bevakar byns intresse.
 
Motivering till utmärkelsen Miljö- och naturpris 2022 lyder:
Med aldrig sinande energi ser Mathias Kreissig till och underhåller Gårdlösaleden och motionsslingan - skräp plockas upp och grenar och annat som kan göra framkomligheten svår tar han bort.
Med sin insats bidrar han till att leden används och att fler kommer ut i naturen och får nytta och glädje av leden.
 
Ett STORT tack till Mathias, men vi ska också tacka alla anda som hjälpt till för utan många engagerade by bor hade det inte gått.

 

Några länkar:

Invigning Elljusspår 6 november

Ridleden, upprustning klar

Brobygge Gårdlösaleden

Gårdlösleden

Våra Ambasadörer

 

Text & Foto Bo Runnberg