nya Startsidan test  

Senast uppdaterad 2022-08-11  

Varför krävs det förändring

Publiceringsverktyget uppdateras kontinuerligt. Den ursprungliga layouten togs fram på det första webbhotelet som användees när hemsidan komm till 2006. När vi sedan bytte webhotell kopierades den layouten och en template till dagens publiceringsverktug skapades. När nästa störe releas av dagens publiceringsvertyg släpps så införs "flexibel - mobilanpasad" layout och dagens template kommer inte att fungera alls. 

I dagens version av publiceringsverktyget fins dock en "flexibel - mobilanpasad" layout som måste användas för att kunna migrera (överföra) aktuella sidor till den nya versionen. Steg 1 blir därför att annpassa alla aktuella sidor till denna.  

Mobil vänlig layout

När jag byter mall/template för hemsidan till en mer ”dynamisk” mobil-vänlig variant så hamnar spalterna efter varandra i mobilen istället för vid sidan om varandra. Så för att inte reportagen ska hamna längst ner under alla nyheter så får nyhets palten en egen sida. 

Meny - Strutur

Menyerna fungerar lite anorlunda och i mobilen kolappasar de till symbolen med tre sreck.

Jag planerar att slå ihop både top och huvud menyn till en meny under rubriken Information & Kontakter

I Arkiverat samlar vi allt som tidigare har publicerats

Reklamspalten i höger spalten kommer att visas på fler sidor. Men i mobilvyen hamnar den längst ner under övrig information.

Stasidan i ny vesionen

På denna sida, den blivande startsidan, kommer förutom ett inledande välkomst text. Korta notiser om vad som är nytt på hemsidan att finnas. 

För nya besökare som vill veta mer om byn hänvisas till menypunten Information & Kontakter och dess undermenypunkter. Där kommer största delen av sidorna från den ursprungliga hemsidan att finnas.

Och för er som "bara" vill veta vad som är på gång och vad som hänt i byn hänvisas till sidorna Artiklar och reportage repektive Nyheter. Nyheter motsvarar den tidigare nyhets spalten och Artiklar och reportage motsvarar mittuppslaget. 

Reklamspalten i höger spalten kommer att visas på fler sidor. Men i mobilvyen hamnar den längst ner under övrig information

 


 

VÄLKOMMEN TILL SMEDSTORP 
Smedstorp är en liten aktiv by mitt på Österlen, med god service och bra förbindelser.
Som besökare i Smedstorp möts du av en vacker bygata och många typiska, skånska hus.
Vi hoppas du ska uppleva Smedstorp som välkomnande och tillgängligt.
 
Du hittar mer information om Smedstorp under ”Information & Kontakter” under ”Nyheter” hittar du vad som är på gång och under ”Artiklar och Reportage” hittar du lite längre reportage. I ”Arkivet” finns äldre artiklar arkiverade.