smedstorp se

Månadsmöte onsdagen den 15 juni  

Besök på Glashyttans Orangeri Cafè och Bistro, Sövde

glashyttan
Eva Bjurman  

 

SPF Vitsippan i Smedstorp samlades den 15 juni för att med egna bilar åka till Sövde, där 28 medlemmar besökte Glashyttans Orangeri Cafè och Bistro, som drivs av systrarna Eva och Ingalill Bjurman.Vi visades in i Orangeriet där vi välkomnades av systrarna Bjurman.
 
Eva berättade att de bott där i 27 år och byggt ut efter hand, sista tillskottet är Orangeriet, ett ljust och härligt inglasat Bistro-o-Cafè utrymme. Det finns även en stor uteservering. Allt som serveras lagar de själva med i huvudsak närproducerade råvaror. Här finns även ett galleri. Utställare nu är Helena Brahe från Höllviken som visar sin naturtrogna keramik. 
 
Vi serverades gott kaffe och en underbar citronkaka med färska bär och grädde. Vi besökte Glashyttan" Recycled Glass Design" där Eva Bjurman handdriver engångsglas till bruksföremål, blyinfattar och sandgjuter glas. Vi fick se hur Eva arbetade med en liten flaska som hon värmde upp i glasugnen och omvandlade till en vas och en annan som blev en gräddsnipa. I Hyttan finns en utställning av Evas otroligt fina recyclade föremål, såsom ljuslyktor, tillbringare, skålar, vaser ljusmanchetter olika dricksglas mm. Vi vill tacka för det fina mottagandet vi fick av Systrarna Bjurman och en härlig och intressant eftermiddag. Nästa SPF Vitsippan träff, blir med korvgrillning, onsdagen den 3 augusti kl 12.00 på Gröne Plan. Medtag egen kaffekorg. 
 
Text o Foto: Maja Lindberg