smedstorp se

 


 

Påsk – Påsk-lamm – Facebook och andra Sociala media  

2023-04-15

 

mathias

Innan påsk besökte jag Mathias, skulle skriva några rader om, den stolta pristagaren.
Lite om Motionsspåret, Gårdlösaleden, Ridleden mm. med lite länkar till diverse sidor här på hemsidan, så alla kunde se hur mycket han betyder för byn.
Men sen kom lammen och sömnbristen, så det står kvar på att göra listan. 
Hoppas du har överseende med det Mathias. /BoR

 


 

facebook

 

 

Påsk

Roligt att läsa på Facebook att påskens konstutställningar och allt gick bra även i år. Hoppas det inte var allt för jobbigt utan ni orkar läsa lite tankar från mig.
 
Tyvärr så orkade jag inte med att besöka byn under påsken. Våra tackor behagade lamma under påsken. Några nattlamningar och några flasklamm som ska flaskas mitt i natten gör att det blir lite si och så med sömnen. 
 

Facebook och andra Sociala media

När hemsidan var ny, den skapades redan 2006, långt facebook hade blivit vad det är i dag. Då var det här man kunde läsa om vad som händer i byn, det var t.o.m. så att Ysta Allehanda kollade upp på hemsidan vad som hände och vad som var på gång.
 
 
Numer dyker det mesta upp på Facebook och det är ju lite olika grupper och sidor att följa för att hitta allt som rör smedstorp. Ibland har jag försökt att följa med och klippa och klistra lite, men det är inte alltid så enkelt att klippa och klistra från Facebook. Meta, som företaget bakom Facebook heter vill ju att alla ska vara med där i stället, så de gör ju det inte så enkelt alltid.
 
Men alla har ju inte Facebook och det är ju lite olika grupper och sidor att följa för att hitta allt som rör smedstorp. 
 
Jag kollade in lite ”Plug-in” till hemsidan för att underlätta det hela. För att kunna hämta informationen för att sedan kunna återpublicera den, på en hemsida, måste man vara administratör eller få hjälp av administratören att hämta lite ID och API-koder. 
 
En facebook sida är ju smedstorp.se som Hanna administrerar så det fixar vi ju men när jag kollade på Smedstorps anslagstavla, vem som var administratör, så var där ingen. Så jag gjorde mig själv till administratör. 
Jag har inga planer på att ändra eller kapa gruppen utan vill bara kunna länka till den från hemsidan.
Om det fungerar som jag tror så kan jag skapa en eller flera sidor en ”Facbook wall” där man kan läsa innehållet i de olika sidorna/ grupperna.
Det kommer att göra att fler kan läsa innehållet på ett enklare sätt.

 

Påsk-lamm

Som sagt 17 Tackor som lammat var av ett antal mitt i natten och en tacka med 5 lamm och två spenar. Jo då får det ju bli några flasklamm, som ska matas mitt i natten. Det blev 45 lamm totalt, 2,6 lamm/per tacka, lite mer än vanligt och nästan allt har gått bra.

Kanske inte låter så mycket om man jämför med Åsgården som delade priset med Mathias (se högerspalten). De har 250 tackor, men det är ju lite anorlunda, här är det bara jag och Ella som tar hand om det hela.

Text: Bo Runnberg

 


If you can´t beat them join them!

Nedan ett klipp från Facebook sidan "Smestorp.se", det är en sida inte det samma som t.ex. Anslagstavlan, som är en grup.
Så det fungerar inte på samma sätt.
Och "klippet nedan fungerar inte på alla plattformar, så det syns t.ex. inte på min Mac eller iPhone.
Samma som på Startsidan.

Detta är INTE vad jag tänkte som en "Facebook wall", det är bara en av många sidor som ska visas. Det ska då desutom fungera även på Mac eller i min iPhone.