smedstorp se

Café Seniora

2022-10-12

SPF Vitsippan har genom Socialstyrelsen sökt pengar under "Tillsammans i ensamheten" och fått beviljat bidrag för att kunna hålla igång verksamheten, som  döpts till "Café Seniora". I höst har det varit två träffar.

Den 20 september var första träffen då var det utfärd. Vi samlades vid Medborgarhuset i Smedstorp för samåkning i egna bilar till Bykrogen Räfsan där vi åt en god lunch. Färden gick sedan vidare till Österlenkryddor. Vi blev väl emottagna av Cherztin och Anders Persåkre som driver Österlenkryddor i Köpingebro. Här odlar de kryddor på fyra hektar. Vi blev bjudna på god fika och fick lyssna på Cherztin som berättade och visade bildspel om verksamheten, vilket var mycket intressant och givande. Efteråt fick vi strosa omkring i affären och upptäcka en massa intressanta kryddor. De flesta av oss åkte nog hem med någon ny  krydda i bagaget. Alla verkade glada och nöjda med utflyktsdagen

Den 4 oktober kl: 13.30 samlades vi på Medborgarhuset. Kerstin Olsson hälsade alla 33 personer välkomna till dagens Musik-Quiz. Jan Erik Olsson skötte musiken. Vi lyssnade på Lokets Favoriter Vi skulle svara på vem som spelade eller vilken artisten var.  Det blev en paus i mitten av Ouizet då vi blev serverade underbara ägg- och-räksmörgåsar som Ingrid Tufvesson gjort. Endast en hade alla rätt , det blev utdelat vinster till de fem bästa. Efter vinstutdelningen serverades det kaffe med Ingrids hembakade kanelbullar. Det blev livliga samtal runt borden om dagens musik, som många hade trevliga minnen ifrån.

Nästa Café Seniora träff blir den 18 oktoberkl 13.30 Då Melbybagaren kommer och berättar. Det blir då möjlighet att köpa Melbykavring. 

Text: Maja Theander Lindberg

Du hittar aktuellt program på Pensionärsföreningens sida >>>