smedstorp se

Recept Samling från smedstorp

 

Här är recept som på ett eller annat sätt hamnat i Smedstorp.

 

De senast publicerade recepten ser här. Till höger ser du en lista på tidgare publicerade recept.

 

Ladda ner pdfrecepsamlingen som pdf höger klicka på länken och välj spara...

Tidigare publicerade recept:

Ramslökssoppa

Röd Vinbärsgelé

Agnes Kaffebullar

Julrecept med tradition från Smedstorp

Greta Edstrands wienerbröd

     (i slutet på artikeln)

Mor Hildas Struvor

     (en bit ner i nyhets spalten)

 

 

Karins-Pannkaksmuffins 

 


 

Smarriga saffransskorpor

 

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 1-2 paket saffran
  • 50 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dk strösocker
  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl russin

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, rör i saffran och låt svalna. Grovhacka mandeln.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret med saffran och mandeln.
3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och russin och tillsätt blandningen lite i taget till en deg.
4. Rulla ut degen i tre längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta
   till längderna något. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Skär genast längderna i sneda bitar. Rosta skorporna med snittytan uppåt i 175 grader ca 10 minuter.
   Vänd dem efter hallva tiden.
6. Stäng av ugnen och låt skorporna torka ytterligare i eftervärmen, med ugnsluckan lite på glänt. Sätt
   gärna en träslev mellan ugn och lucka.