smedstorp se

Café Seniora  

2022-12-27 

SPF VItsippan i Smedstorp har under hösten fortsatt med Café Seniora. 

Den 15 november var det utfärd till Sjöbo, vi samåkte i egna bilar. Första stoppet var på Kärnans äldreboende där vi åt en mycket god lunch. Färden gick sedan vidare till Tomtemuseet. Det var en upplevelse att vandra runt bland 9000 tomtar i varierande storlekar och utförande. Vi serverades kaffe med dopp här bland alla trevliga tomtar. 

Den  29 november  var det dags för julpyssel på Medborgarhuset i Smedstorp. Vi fick göra kransar och granruskor och dekorera dem efter behag. Ingrid Tufvesson serverade sina goda smörgåsar med öl och läsk samt  kaffe  med hembakad kaka därtill. Förtäringen betalar var och en själv. 

Dessa träffar har varit möjliga pga pengar, som Kerstin Olsson sökt från Socialstyrelsen under projektet " Tillsammans i ensamheten" Dessa pengar pengar tog slut efter julpysselträffen.  Kerstin Olsson hade även sökt och beviljats bidrag från Landshövdingefonden så att Café Seniora kunde fortsätta med sina träffar. 

Den 13 december var det terminsavslutning för Café Seniora. Ingrid Tufvesson serverade underbart goda jullandgångar med dricka därtill. Ingrid hade även ordnat med att 6:te klassare från Onslunda skolan överraskade oss med ett fint Luciatåg. Vilket alla uppskattade. Därefter serverades kaffe och julmust med lussebullar  och mjuk pepparkaka till både lussetåget och alla besökare. 

Det har varit en fin höst med Café Seniora, deltagarantalet har stigit från 15 när det började till 30 mot slutet av hösten. Ett stort tack till Kerstin Olsson som har lagt ner mycket arbete på att både söka penga och redovisa till Socialstyrelsen  och hålla i trådarna till detta projekt och till Ingrid Tufvesson som försett oss med fantastiskt underbara smörgåsar. Tack Jan-Erik Olsson som  underhållit oss med musik på sin medhavda musikmaskin och inte minst Bengt Andersson, vår hustomte som flyttar ut bord och stolar, kokar kaffe och alltid ställer upp där han behövs.Tack även till Tina Nilsson, som brukar stå för Kortbingo.

Det finns lite pengar kvar från Landshövdingefonden vilket räcker till ytterligare två möten på Medborgarhuset,  den 10 och den 24 januari kl 13.30. Kerstin Olsson har ansökt om nya pengar från Socialstyrelsen för att kunna hålla igång Café Seniora. Vi får hoppas på att  det beviljas.

Text: Maja Theander Lindberg

Du hittar aktuellt program på Pensionärsföreningens sida >>>