smedstorp se


Vem är Allak?  

2007-09-30

allak

   

Den positiva trenden med inflyttning till vår by håller i sig. Detta gör att kön till Längans förskola växer och ställer krav på kommunen att hitta lösningar. Vi jobbar för att barnfamiljerna stannar kvar i Smedstorp och väljer att ha sina barn i byns barnomsorg och skola.
Därför kommer det nu att hända lite på Längans område. Under vecka 42 kommer Allak på plats. Allak är en kåta som vi kommer att använda tre dagar i veckan först och främst. Det kommer att bedrivas uteverksamhet för olika grupper från Längan vilket resulterar i att vi har kunnat ta in fler barn än tidigare. Denna uteverksamhet är redan igångsatt och vi väntar ivrigt på Allak. Där kommer barnen i utegruppen kunna sitta varmt och mysigt när de intar sin lunch.
Längan jobbar vidare med sitt EU-projekt och nu är barnen ute och fotograferar i samhället. De fotograferar sådant som de tycker är fint eller fastnar för av andra anledningar. Vem vet kanske de knackar på hos er för att få reda på mer.
Vi väntade oss besök i månadskiftet oktober-november från Polen och Frankrike. Nu verkar det som om det enbart är Frankrike som kommer,

Polen skjuter upp sitt besök. Vad har vi som är speciellt med Smedstorp som vi kan visa eller berätta om för våra gäster?

Är ni nyfiken på vår verksamhet är ni välkomna att besöka oss på kommunens dag den 15 november då vi har öppet hus mellan kl 9-11.

Jag passar på att tacka för mig och den tid jag fått arbeta på Längans förskola. Den nya arbetslagsledaren Lars Persson ska vara på plats den 15 oktober.

Ann-Kristin Montán,
fd arbetslagsledare Längans förskola