smedstorp se


Dom rockar fett i Olssons lada  

2008-09-24


 Rockbandet Excelcior repar med tryck 


 Roger Viklund 

 

Det är inte alla rockband som har tillgång till replokal närhelst de så önskar. Men det har Excelsior från Simrishamn, som minst en gång i veckan samlas i Olssons Lada där Camilla och Jörgen låter dom hållas och dra på för fullt.
Alla i bandet kommer inte från Simrishamn. "Åldermannen" och sångaren Roger Wiklund, med ursprunget i Västerbotten, bor i Smedstorp eller rättare sagt Ljungstorp. Men de andra medlemmarna, Jakob Lindh gitarr, André Palmgren sologitarr, Christopher Eldh Emilsson trummor och Martin Söderbergbas kommer alla från Simrishamn där de spelat tillsammans i flera år. Den rock Excelsior spelar kallar man "melodiös metal" vilket enligt Roger innebär att man till skillnad från annan metal rock hör texten. Bandet har funnits sedan sommaren 2007. De flesta låtar är skrivna av bandets medlemmar och man har spelat bl.a i Arens 305 i Malmö, Dungen och Benka Di i Simrishamn. Just nu är man inne i en period med nya låtar. Meningen är att det skall bli en demoinspelning någon gång efter jul. Studion är redan kontaktad.
Roger Wiklund, som tidigare varit sångare i bandet PEGASUS, uppträder även som trubadur på egen hand. Och fin röst har han det kan intygas.

Vi smedstorpsbor kan snart få höra bandet när det längre fram i höst blir Öppet Hus i Olssons Lada. Vi återkommer om detta.

Text Mats Josephson
Bild Kristina Eriksson