smedstorp se


Stora Krit-dagen i Smedstorp  

2008-09-02


Evald instruerar och inspirerar de unga kritkonstnärerna 

 

Det är inte var dag man får krita i banken. Men lördagen den 30 augusti fick alla barn som kom till Galler i Banken i Smedstorp låna kritor för att måla egna verk på gårdens asfalt. Under en intensiv timme skapades verk som; Stort Spindelnät, Eiffeltornet, Höghus i Frankrike, Blommor av olika slag och flera variationer på temat Svenska Flaggan. Därefter vidtog diplomutdelning. Följande konstnärer fick mottaga ett vackert personligt diplom med det egna namnet tryckt i rött: Miranda Mattisson, Tilde Andersson, Herman Andersson, Timmie Andersson, Simone Andersson, Cornelia Tengvert, Casper Tengvert (som dock ej själv kunde ta emot sitt diplom då han gått hem för att sova middag), Tim Erlandsson och Esteban Carlstedt.

Vid diplomutdelningen deltog även ett tjugotal föräldrar och grannar som fick njuta av kaffe och saft samt av grannen Gun Häggs hembakade bullar.

– Det gäller att stimulera återväxten bland Smedstorps konstnärer, avslutar Gun Dymling, som tillsammans med maken Evald Faxheden arrangerat Kritdagen. Så det här var inte sista gången vi ordnar en sådan här träff för unga konstnärer.
- Men, tillägger maken Evald, nästa evenemang här hos oss blir inför advent när vi sätter upp julgranen.

Text Mats Josephsson
Bild Kristina Eriksson