smedstorp se


Folkfest!
Karameller och Tivoli på välbesökt Marknad  

2008-07-10


Ponnyridning var spännande för de minsta

   

Fredagens marknad i Smedstorp blev en succé! Det var en stor publik som hade valt att åka till Smedstorp denna den första fredagen i juli månad. Bland stånden fanns det mesta som man kan förevänta sig på en marknad. Auktion och loppis med allt från kristallkrona till amerikakoffert väckte som vanligt stort intresse. Köerna till korv och kaffeförsäljning var stundtals mycket långa och Stockeboda gård hade revbensspjäll med äppelmos till försäljning i serverings-tältet. Många besökare anlände per bil och det märktes i hela byn. Långt ut på Gårdlösavägen stod bilar parkerade då platserna snabbt tog slut i de mer centrala delarna av byn. Men många hade också upptäckt möjligheten att ta tåget till Smedstorp. Smedstorps marknad 2008 blev en riktig folkfest!

En lagom solig fredag i juli - vad kan vara roligare än att åka på marknad! Marknadsplatsen i Smedstorp utgörs av den stora öppna torget vid brandstationen mitt i byn. Och platsen är tryggad för marknader i framtiden genom ett testamente från långt tillbaka i tiden.
Knallar från när och fjärran anlände redan tidigt på torsdagskvällen för att försäkra sig om en bra plats - helst kanske den man hade förra året, eller året dessförinnan.

Foto Kristina Eriksson

 


 Vågad åktur avskräkte inte de äventyrslystna.

spacer 


 Vågad åktur avskräkte inte de äventyrslystna.


 Och visst fyndades det...

 


Rusning till prylmarknaden när loppisen öppnade. 


 På Smedstorps marknad är det lätt att ta sig fram om man är rullstolsburen.

 


  En byrå till stugan...


 ...och en bokhylla.

 

                 Familjer strosade runt bland marknadsstånden.


 Second hand eller vintage - uttrycken är många för begagnade kläder.

 


 Polkagrisar från Gränna är ett måste en marknadsdag!


 Knalle-livet är gott!