smedstorp se

 

Nilssons bildelar firara 50-årsjubileum

2009-11-20

nilssons15a

Nilssons Bildelar är lika mycket verkstad.

Namnet Nilssons Bildelar kan lätt förvilla en att tro att det bara handlar om reservdelar, men halva verksamheten hos det 50-års jubilerande företaget är bilverkstaden. 

 

– Det är en bra balans säger Marita Nilsson. Vi har inte märkt mycket av finanskris och lågkonjunktur. I sämre tider så mekar folk själva och då köper dom reservdelar. I goda tider lämnar dom in bilen på verkstaden. Vi är specialister på Mitsubishi men jobbar med alla bilmärken. Inte minst Volkswagen, Audi och Skoda.

Marita sköter kontoret och maken Göran basar för verksamheten sedan 1998. Tretton personer arbetar på företaget i den ständigt tillbyggda bondgården dit Görans föräldrar flyttade 1965. 

 

Från början handlade det om bensinmacken vid smedstorpskorset. Sedan blev det mer och mer verkstad och mer och mer avancerad teknik. Och det är en imponerande anläggning med stora butikslokaler, lager och verkstäder som ligger där lite anonymt vid sidan av väg 11. 

 

– Det fungerar bra i de här lokalerna, säger Göran Nilsson. Men tiderna förändras. Idag räcker det inte med att kunna skruva och fixa för att vara en bra mekaniker. Nu måste du även kunna språk och klara knepiga bruksanvisningar för datatekniken i bilarna. Ibland har vi fått ta hjälp av Google för att översätta instruktioner till elektroniken. 

 

Nilssons Bildelar ingår i reservdelskedjan MECA som levererar till ett antal verkstäder i sydöstra Skåne. Sedan förra året har man även biluthyrning dels till kunder som lämnar sin egen bil på service, men även till turister och sommarboende som då möts på stationen i Smedstorp eller Gärsnäs och får låna en bil över helgen. 

 

Både Göran och pappa Henry, som startade företaget och idag kör en av turbilarna med reservdelar, trivs med tillvaron och gläder sig åt att företaget växer och frodas.

 

  nilssons14a  nilssons12a 

Inte bara reservdels butik utan lika mycket verkstad.  

 

Text Mats Josephson
Bilder Kristina Eriksson

 

 

nilssons08a

  Marita och Göran Nilsson

 

nilssonsa

  Göran tillsammans med Farmor och Farfar

  framför bensin macken i Smedstorpskorset

 

 nilssons03a

   Göran Nilsson tar emot kunder i kassan.

 nilssons04a 

   I bland blir det telefon kontakt med kunderna.

 nilssons05a

   Dennis Kristoffersson och Christoffer Svensson

 nilssons06a

   Det blir många reservdelar för att möta kundernas behov.

 nilssons09a

   Patrik Åkesson och Göran Nilsson.

 nilssons13a

   Knut Håkansson längst fram.