smedstorp se

Stures Dragspelshus  

2009-08-04

dragspel 4
Dragspel, gitarr, fiol och skönsång

 

dragspel 5
Ulrika Wickell spelar tvärflöjt

 

Med flera förhinder och förutfattade meningar om dragspel, kom jag så äntligen till skott och kunde i onsdags kväll  besöka Dragspelshuset som egentligen borde heta Glädjehuset, enligt Sture.

Nog gör den själ för bägge benämningarna, när jag kom dit vid 8-tiden så var det inte bara grillen som var varm utan oxå stämningen i den gamla, något fallfärdiga men delvis renoverade stugan.
Glad musik och sång mötte mig när jag klev in i stugan. Lennart Ziethén på bas och gitarr med skönsjungande fru Lisa Kvärlöv, Nicklas Nyman Höör och Sture dragspel, Jörgen trummor, slutligen Ola med fiol, det var en härlig blandning av allehanda musik, pop, gammeldans, tango, m.m.

Så klev Ulrika Wickell fram med sin tvärflöjt och plötsligt så kände jag mig förflyttad tillbaka till en pub på Irland, musiken, stämningen var lika, det vara bara en pump med Guinness som saknades.

Sommarnatten kom smygande in i stugan, fotogenlampor och stearinljus tändes, stämningen blev om möjligt än mysigare. Sakta började musikerna och gästerna  troppa av, kvar var Sture med  dragspel och Ola med sin fiol som underhöll en stund till.

Själv gick jag hem genom byn fylld av glädje med vetskapen att det inte var sista gången jag var där och jag hoppas att det blir fler som letar sig dit.

Text och bild Håkan Gottberger