smedstorp se


Allmänt Möte

Smedstorps Byalag och Bygdegårdsförening  

2009-06-25

byalaget 3

 Underhållning med Enar och Gert  

Mötet inledes med underhållning av Enar och Gert ”Röster man aldrig glömmer” en skoj frisk berättelse med uppdiktade anekdoter om diverse välkända personer som lockade fram mycket skratt och var mycket uppskattad.
Sedan bjöds det på kaffe och kakor medan Per-Åke informerade om vad som hänt och vad som är på gång.
Franco informerade om Österlen lyser och att Smedstorp fått den stora äran att öppna detta evenemang vilket kommer att göras med pompa och ståt.

byalaget 1

Kaffe och kakor serverades under mötet.

Text Bo o Ella
Foto Håkan Gottberger


Protokoll, Bygdegårdsföreningen  

Allmänt möte den 25/6-09 i Medborgarhuset

Fler bilder från underhållningen.

byalaget 2 
Enar som, Arne Qvick ”Rosen”

byalaget 4 
 Nu som Fack pamp 

byalaget 5
 och här Torbjörn Fäldin 

 

Startade med underhållning av Enar och Gert.

* Ordförande, Per-Åke Edstrand, hälsar alla välkomna.

* Presentation av styrelsen.

* Styrelsen har haft möte med Kommunen, Jörgen Prahl, ang renovering av medborgarhuset. Just nu prioriteras en ny värmekälla och att det ska bli en nödutgång i stora salen.

* Området uppe vid boulebanan ska rensas upp under sommaren sen ska där planteras något nytt, vad vet vi inte ännu.

* Pendel parkeringen vid järnvägsstationen är för liten men banverket vill inte anordna en ny på andra sidan. De vill att parkeringen ska vara där den är och det innebär att den inte blir större.

* Återvinningscentralen vid Smedstorps snickeri för blir som den är för tillfälligt, det kostar för mycket att flytta containrar med mera, så vi får vänta och se….

* Bya vandring den 22/7 kl 18.00. Samling vid Medborgarhuset sen kan man välja mellan två runder. Byrunda eller Gårdlösarunda.

* Höstfest i Gröneplan den 5/9. Anslag kommer senare.

* Nyårsfest på Medborgarhuset. Anslag kommer senare.

* Österlen lyser, första helgen i november. Bland annat kommer det att tändas en fackla som ska brinna från Brösarp och hit.
Har någon några idéer eller vill vara med i den grupp som ska hålla i det så hör av er till Styrelsen eller till Franco. Den 20 aug är det ett allmänt möte på Träffpunkt Österlen i Löderup.

* Nya infarts skyltar är på gång, förhoppningsvis kommer de upp innan marknaden.

* Ang vandringsleden så finns det information på hemsidan. Den grupp som jobbar med det tar tacksamt emot hjälp hör av er till Berit Danielsson.

* Den populära Frans Lindbergs utställningen fortsätter till och med den 19/7 tor-sön 11-17.

* Smedstorps marknad fredag den 3/7. Sommarcaféet på medborgarhuset vill ha hjälp med att sälja fika kan du tänka dig att hjälpa till så hör av dig till någon i styrelsen.

*Kom och bada och lös säsongskort på vårt bad!! Idag ägs badet av kommunen men ev. kommer Idrottsföreningen och badsektionen ta över.

* Hemsidan får beröm!!

* Pick nick föreställning, Grus i dojan, är den 17/10 på Medborgarhuset. Biljetter släpps på marknadsdagen alltså den 3/7. De säljs hos Gun och Evald i det högra fönstret på deras hus gavel.

* Mötet avslutas.

Tack för visat intresse, Styrelsen.

Protokolls anteckningar, Anna-Karin Edstrand