smedstorp se

Smedstorpspicknick med Grus i Dojjan

2010-11-10 

 

Fyllda av föraningar kom vi så till Smedstorp. Österlens centrum… eller var det Skånes? Det hände den första helgen i november och alla helgon var med och ljuset lyste på Österlen. Vi besökte smeder, keramiker och glaskonstnärer i by efter by men i Smedstorp vi mötte överjordisk plåtkonstnär i den vackraste av ljusträdgårdar på Österlen. 

 

Så drog vi mot Medborgarnas Palats. Smedtorpssläkternas bostäder vi passerade längs byagatan - syster, far och mor, kusin och bror - alltmedan prutgässen drog sin plog över kvällshimlen. Så insteg vi i detta bypalats och här var det fest! Picknick hade vi tagit med – liksom alla de andra. Snapsen påbjöds allt eftersom. Smedstorps Gustaf Adolf var god - slank lätt ner i vår mage och dog. 

 

Grus i Dojjan det blev med tryck. Vidunderlig rutin efter 40 år på scen! Publikum korade Jambalaya till 60-talets bästa låt. Man får önska Twist and Shout och Under the Boardwalk bättre lycka en annan gång. 

 

Det var här i Smedstorp som vi upplevde det skånska undret, platsen där äkta skåningar blandas med utbölingar i en sällsam harmoni. 

 

Tack Smedstorp! 

 

Örnulf och Annika Asker
Göteborg

 

 

grus 4

 

grus 7

 

grus 1

 

grus 3 

 

grus 6