smedstorp se


Mer kändisskvaller  

2010-06-20

Läste Mats Josephsons skvallerreportage på hemsidan, och jag blev inte särskilt förvånad. Smedstorp är verkligen en riktig kändisby vilket jag kan intyga eftersom jag sett åtskilliga kändisar när jag promenerat med hunden efter Storgatan. I höstas steg Mona Sahlin med följe av tåget i Smedstorp för en snabb rökpaus innan färden fortsatte mot Simrishamn, och jag tyckte mig också se Per Nuder, men där tog jag nog fel. Senare under hösten körde en jättelik traktor med halmbalar genom byn, och vem satt vid ratten om inte jordbruksminister Eskil Erlandsson – jag provade en liten vinkning, men han såg mig nog inte.

Under en långpromenad runt Gårdlösa skymtade jag på långt håll en stor öppen bil, och den kördes av självaste Ulf Lundell. Det ska tilläggas att det var på långt håll och jag såg den bakifrån, men det var inte otänkbart att det var Lundell, för han bor ju på Österlen.
Något som verkligen förvånade mig var när jag fick syn på näringsminister Maud Olofsson när hon kom cyklande genom byn en tidig morgon i våras. Jag var som vanligt ute med hunden när det hela inträffade. Hon vände sig mot mig och nickade och jag var ganska säker på att det var Maud i egen hög person – hon skulle nog till något möte i Ystad. Dessutom är hon ju ofta ute och cyklar har jag hört från vanligtvis välunderrättat håll.

Mina observationer kan vara något osäkra, då mina glasögon inte är riktigt up-to-date. Genom dom ser jag världen som i ett lätt disigt töcken, så mina iakttagelser bör ses mot den bakgrunden. Vad jag däremot är helt säker på är att kändisen Björn Ranelid från Kivik körde Storgatan norrut en tidig höstdag förra året. Jag stod med hunden och skulle gå över gatan, då plötsligt en mörkblå bil av märket Jaguar dök upp. Vad som gör denna observation helt säker är, att det stod Ranelid med stora bokstäver på registreringsskyltarna både bak och fram, vilket tydligt kunde ses trots lite dålig syn. Ranelid är ju mycket känd genom att ha deltagit i Stjärnor på slottet, På spåret och en mängd andra TV-produktioner. Jag tror mig också veta att han är känd för någonting annat, men minnet sviker mig ibland så jag kommer inte på vad det är just nu. Men hursomhelst råder det ingen tvekan om att Smedstorp är en riktigt kändisby, och vad kommer jag inte att se när jag inom kort får betrakta omvärlden genom nya glasögon.

Observer