smedstorp se


Och nu är påsken och KonstPromenaden över!  

2010-04-06

backman nisse

Nisse Backman, Gårdlösa 6501 

smedstorps kok

Elna Joloms glaskonst i Smedstorpsköks utstälningsrum

 

På långfredagen och påskafton var det fullt med folk i byn och många hade anammat uppropet att parkera bilen och vandra de 10 000 stegen genom Smedstorp och Gårdlösa. Totalt var det 27 konstutövare som ställde ut sina verk i Smedstorp i år.

Det var många nyheter som presenterades och många konstnärer hade sökt sig till Smedstorp för första gången.

I sädesmagasinet öppnade Österlens Foto Centrum sin första fotoutställning med Håkan Gottbergers uttrycksfulla foton från Biafra 1968 samt från ett Samurajbröllop 2007. En fotohändelse som inte bör missas! En utställning med så hög klass bådar verkligen gott inför framtida utställningar på Magasin ÖFC i Smedstorp!

För första gången öppnade Smedstorps kök sina utställningsrum för konstnärer och där ställde bl.a. den kända glaskonstnären Elna Jolom ut sina verk. Hennes glasarbeten visades även i Medborgarhuset tillsammans med verk av naturfotografen Mats Bentmar, diabasmästaren Christer Bording samt keramikern Karin Tunare.
I Gårdlösa visade nyinflyttade Lisa och Nisse Backman sina verk. De har tidigare ställt ut i Gamla Stan Stockholm.
Och så var det världspremiär i Gamla Bryggeriet. Besökarna kunde själva vara med och skapa den jubileumstavla som kommer att presenteras nästa år.

Smedstorps nya antikaffär 35:an slog upp sina portar för första gången. Lars Öman hade tidigare sin affär i Simrishamn. Under 90-talet drev Lars Hökarn´s restaurang på Storgatan i Simrishamn och många kommer säkert ihåg jazzkvällarna där. Lars själv är klarinettist och kanske får vi ett smakprov på jazzen i Medborgarhuset så småningom.
GARDENinger, alias Inger Lundmark, öppnade portarna till sin trädgårdsbutik strax utanför Smedstorp. Vi på hemsidan önskar de båda nya affärerna lycka till!

Tio-års jubilerande Galler i Banken visade Hans-Göran Erikssons färgstarka mixed-media collage. Vill man se prov på de konstnärer som genom de 10 åren visat sin konst på Galler i Banken kan man hitta verk av samtliga i galleriets vardagsrum.

Annika Mattson (ÖSKG) ställde ut fantastiska venetianska masker som återspeglar hennes tid i Venedig. Hon visade även många nya målningar. Spännande.

Johan Thunell (ÖSKG) visade sina underfundiga ”nyllen” i den strama lilla utställningshallen i Tunby som invigdes lagom till påsk förra året. Varje litet nylle har sitt eget uttryck och Johan tycker inte alls att det är svårt att variera sig. Människoansiktet finns ju i 6 miljarder varianter!

Idrottsföreningen arrangerade loppis mitt i Smedstorp på påskafton och det var ovanligt många besökare som letade efter klipp och grävde i fyndlådor.

Och snart är det påsk igen!

Bildgalleri med fler bilder ->>>

Text och Foto Kristina Eriksson


Årets utställare och tidigare pubbliserad information om KonstPromenaden ->>>