smedstorp se


Vårtecken på ställning i Tjustorp  

2010-03-23

gardeninger 3

 Inger Lundmark alias GARENinger 

 

gardeninger 1

 Vårtecken på ställning 

 

Bakom de stora snövallarna finns ett stort trädgårdsintresse.
Här bor Inger Lundmark eller GARDENinger som hon efter detta kommer att kallas.

Inger är ordförande i Österlens Trädgårdssällskap, bedriver redovisningsbyrå i Smedstorp och ska nu öppna en trädgårds- och inredningsbutik i Tjustorp.

I växthuset flödar inspirationen, värmen och ljuset. Här är våren redan på gång, med hjälp av Ingers gröna fingrar. Växter och plantor trängs med färgsprakande fröpåsar och kuddar för utebruk.
Färgen på kuddarna är från naturen själv och blekta med komockor, säger Inger. De är regntäta, så nu kan vi glömma dynorna ute hela sommaren. Dessa och mycket annat kommer att finnas till försäljning i butiken. 

Inger berättar att hon tänkt shopen som ett helt koncept. Saker och ting ska passa ihop och det ena ska inspirera till det andra. Det kommer att finnas fröer, plantor och krukor för alla smaker. Blomsterställningar som växterna ska klättra i. Man kan köpa sig en bänk så att man kan sitta och beundra sitt verk, eller läsa någon av Ingers väl utvalda trädgårdsböcker.
Inger mannekängar i en svensktillverkad trädgårdsdress med rosor. Med den på är helheten fullkomlig. 

Nu ser vi fram emot öppnandet av Butik GARDENinger, Skärtorsdagen den första april.
I påskhelgen är det öppet alla dagar mellan kl. 11-16. Övriga fredagar och lördagar kl. 11-16. Annan tid enligt överenskommelse. Se annons på denna hemsida.

gardeninger 5

 

Text: Agneta Svensson
Foto: Kristina Eriksson