smedstorp se


På picknick med mr Armstrong   

2010-03-09

evald 4

  Evald välkommnar...

 

evald 4

 ... Peter Lindh and The Cabaret Band och ... 

 

evald 4

 ... Publiken. 

 

Många förknippar picknick med en filt i gröngräset eller på stranden. I GunValds regi blir det med rötvitrutiga dukar i Smedstorps Medborgarhus. Ett hus som GunVald gärna kallar Medborgarpalatset och i lördags kändes det verkligen som ett riktigt nöjespalats.

Och vad är lämpligare för jazzens Konung om inte ett palats?
Efter en trivsam picknick med egen medhavd korg fylld med mat och dryck välkomnades så publiken punktligt kl 20 av Evald Faxheden. Evald, den andra halvan av GunVald och iförd smoking och röd fluga, meddelade att kvällens föreställning var mer än utsåld.
Peter Lindh and The Cabaret Band bjöd på musik ur Louis Armstrongs rika repertoar och delgav oss med en portion humor och nostalgi varför det var just Mr Armstrong som kom att ta en stor plats i deras musikhjärtan. I en välblandad mix fick vi lyssna till idel kända örhängen och ta del av Louis Armstrongs rika och skiftande karriär som startade i New Orleans, där han föddes 1901.
The Cabaret Band framförde klassiker som On a Coconut Island, You´re Driving Me Crazy, Mack the Knife, In the Shade of the Old Apple Tree samt What a Wonderful World. En kort dixielandversion av Abbas Ring Ring blev ett överraskande inslag. Inför den lilla sketchen som skulle illustrera en scen ur en typisk Armstrongfilm förklarades att det ”åsanissemässiga” framförandet var helt avsiktigt. I några av numren formade Mats Josephson, Peter Lind och John Högman en synnerligen välstämmig sångartrio som förde tankarna till de tre kolibrierna The Humming Birds i Disneyfilmen vi minns från jul.
I halvtid serverades kaffe/te med en hemmagjord skapelse bestående av glass toppad med röd bärsås, rostade pinjenötter samt en liten dekorativ kaka. EvaLena och hennes team hade god ordning på logistiken kring kaffebordet så inför andra avdelningen satt alla i publiken och avnjöt den efterlängtade desserten som ingick i biljettpriset. Under pausen passade Gun, den första halvan av Gunvald, på att osynligt sväva runt i lokalen och lägga nya värmeljus på samtliga bord för att inte den viktiga mysfaktorn plötsligt skulle slockna. En omtanke som värmde.

Peter Lindh and the Cabaret Band avslutade sin hyllning till Louis Armstrong med citatet “a musician never dies, he just stop playing”. Och detta gäller i allra högsta grad den mångbegåvade grabben från New Orleans som blev en av jazzens stora legender och som fortfarande tilltalar stora publikgrupper - snart 40 år efter sin bortgång.
Efter stående ovationer framfördes ett extranummer med den passliga titeln The Song is Ending. Programmet i sin helhet var välbalanserat och underhållande och det var med lyckliga fötter som publiken sakta drog sig hemåt i den kalla lördagsnatten.

Nästa picknickföreställning ges redan den 9 april. I Riksteaterns regi framträder Kim Anderzon med sin enmansshow ”Diva”. Och säkert tror vi att Gunvald Promotion redan funderar på en ny picknicksuccé i Smedstorps Medborgarpalats!

 

The Cabaret Band består av

Peter Lindh trumpet
John Högman saxofon och klarinett
Mats Josephson trombon
Claes-Göran Skoglund piano
Kjell Grundström bas
Björn Sjödin trummor

 

Text: Anneli Noren Asker
Foto: Kristina Eriksson

  

mats 4

Mats Josephsson och ...

 

cabaret 4

 

 

 

evalena 3

Evalena fixar kaffet inför halvtid pausen

kaffe 1

evalena 6