smedstorp se

  

Trottelhivers besökte Smedstorp

2012-07-20

 

Äntligen kom de. De världsberömda mopedbalubas från Österlen, the Trottelhivers. De kom från Hammenhöghållet eller kanske från Gärsnäs. Vi var ganska många nyfikna Smedstorpsbor som väntande utanför Lanthandeln i Smedstorp. Många av oss kände till trottelhajvarna och några av oss kände inte till deras existens alls. Egentligen ganska märkligt.

 

Nu var de där, ett  femtontal fina mopeder av typen Zündapp och Puch från sextioårstalet. Och den finaste och den mest ärade och kanske rentav ärrade var Monarpeden, som enligt uppgift var hela femtiofem år gammal! De allra flesta verkade vara litet äldre män, kanske i riktning mot pensionärsålder, men en av dem var en ung dam som med viss elegans framförde - ännu en Zündapp - men av 1969 års modell.

 

Trottelhivers räknar in 150 medlemmar, de mekar sina mopeder medan en del av dem får olika typer av råd och tips om  hur man sköter, reparerar och förbättrar dessa underbara maskiner. Organisationen är medlemmar från Gärsnäs, Tomelilla, Skåne Tranås, Hammenhög och t o m från det fjärran Ystad. Ordförande i Trottlehivers är Uno Kristiansson, från Gärsnäs.

 

The trottelhivers kör en tur på 4-5 mil enligt en planerad tur på Österlen och dessutom har de oerhört roligt och trevligt tillsammans. För inte så länge sedan besökte de Knäbäckshusen, där en av de mest tongivande personligheterna, Bosse E-type från Skåne Tranås deltog. En stor begivenhet är årsmötet med fest och dans i  trakten av Gyllebosjön där alla har kolossalt roligt.

 

Efter besöket i Lanthandeln i Smedstorp fortsätter gruppen enligt vad som sägs till Tryde. Vi var alla förtjusta att få det fina besöket i Smedstorp.

 

Text Kjell Holm

Foto kristina Eriksson

 

 

 

 

 

 

Bildspel

 

{besps}2012/0720-trottelhivers{/besps}