smedstorp se

 

Fest på Klingehöj.

2012-07-29

 

Hela världen målades med solsken av Gårdlösakören, bestående av Celina, Hanna, Karin, Anna och Tuva. Och hela världen, åtminstone den del vi känner till i Smedstorp, var verkligen bara ett enda solsken när Berit och Christer Danielsson åter ordnade fest med dans och musik på vägen vid Klingehöj. Berit inledde med att berätta om hur just den här platsen förr i världen varit både dagis och fritis och dansbana för barn och ungdomar i Gårdlösa. Och hur hennes farbror på Larsbo och smeden Agnes bror Henry tog fram dragspelen och fick fart på byborna.

 

Den här gången var det Sture och Therese som skötte dragspelen och Jörgen satt bakom trummorna, men musiken var nog precis så glad som förr i världen. För säkerhets skull fick hela publiken, och vi var närmare hundra personer, hjälpa till med allsång i klassiker som "Hjärtats Röst" och den om "Hunden till himmelen" och inte minst den gamla fina "Tänk att få dansa... tango med den man har kär".

 

I vimlet syntes den unga 60-åringen Gun med sin elegante make Evald och vid ett av borden intog såväl Lisa som Nisse en som det tycktes läcker måltid tillsammans med sina äldsta/bästa skånska vänner.

 

Även hästarna på Larsbo gillade dragspelen ­ – men inte publikens applåder.

När den sköna värmen började försvinna och flugorna tog ny sats var det dock dags för denne skribent att dra sig hemåt medan det i bakgrunden hördes muntra raj-raj från den kvarvarande publiken, som på grund av den tilltagande skymningen fått svårt att läsa texten till allsångerna. 

 

Ja se det var en riktig "dans bort i vägen".

Tack Berit och Christer och musiker och sångare och alla ni andra.

 

Text Mats Josephson

 

 

 

Foto Kristina Eriksson 

 

 

Foto Håkan Gottberger

 

Bildspel

 

{besps}2012/0729-klingehoj{/besps}

Foto: Bild 1-6 Kristina Eriksson, Bild 7-10 Håhan Gottberger