smedstorp se

 

Ett skepp kom lastat.

2012-09-12

 

Nu har det hänt igen. En ny verksamhet har startat i Smedstorp – ”Orient”, en butik för webbhandel, försäljning till andra butiker samt till ”vanliga” kunder Ja, kanske inte riktigt startat ännu, men grunden är lagd, strategin utformad, startblocken framtagna, så nu är det ”bara” slipandet på detaljerna och det rent taktiska som kvarstår innan försäljningsloppet drar igång. En liten uppvärmning var det dock i helgen då portarna slogs upp i Tjustorp, och Orients vackra varor presenterades. Elisabet Carlberg, som är innehavaren av Orient, visade glatt upp det spännande utbud, som butiken har. Allt från dörrar, träpelare och möbler till vackra krukor och sjalar. Elisabet tycks ha länsat Indiens antikmarknader på föremål, som kan locka svenska köpare. Hennes egen fäbless är för stenföremål, vackra ting som väcker habegär.

 

Det intressanta med bruksföremål från andra kontinenter är att dess formspråk egentligen inte skiljer sig så mycket från det som nordiskt brukshantverk uppvisar. Det finns spännande likheter, och förstås de små detaljerna som visar att färden varit lång för dessa bruksting.

 

Elisabet Carlberg personifierar uttrycket – ”det växer ingen mossa på rullande stenar” och är man en rullande sten, så får man saker gjort eftersom energin räcker till såväl de tunga jobben som till det rent estetiska finliret. Det visar hennes arbete med att skaffa varor till butiken, och dess fantastiska utformning. Elisabet har ett förflutet i restaurangbranschen med vana från catering i storformat. Hon har också haft butik i Stockholm, och har nu alltså flyttat sitt företagande till Österlens Mittpunkt – Smedstorp.”Orient”, är ju primärt en webbutik, men Elisabet kommer även att hålla öppet på begäran samt vid högtidliga tillfällen, mer om det senare på www.smedstorp.se - så börja spara, för tanken ”vill ha” dyker lätt upp då man ser vad som finns i ”Orient”.

 

Text Moca Odesjö

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

Elisabet Carlberg

 

Indiska skulpturer

 

 

Bildspel

 

{besps}2012/0912-orient|width=600|height=500|ctrls=1{/besps}