smedstorp se

  

Nu är det ljust här i vår by........

2012-11-17

 

Marschallerna brinner hoppsan, skulle man ju kunna sjunga. Det var en tapper liten skara som trotsade vädrets makter och samlades vid Mittpunkten för att placera ut alla marschallerna i byn. Sedan så hade byalaget ordnat med grillad korv och kaffe för sugna. Själv tog jag Pågatåget till Gärsnäs för att se på invigningen, det är bara att konstatera att Österlen Lyser är en framgång, det kommer för vart år, mer och mer folk till invigningen. Ett fackeltåg med trumslagare från Sjöbo ungdomsorkester i spetsen, inledde ceremonin och så småningom landade, helt konsekvent med fjolårets tema, ett osynligt rymdskepp från Hammenhög med facklan och små, men mycket synliga, dansande rymdvarelser.

När eldträden väl var tänt så fick jag lift tillbaka till Smedstorp, men när vi passerade Gårdlösa såg jag att det lyste i Stures dragspelshus så jag hoppade av.

Där inne var det ljust, varmt, trångt och massor av dragspelsmusik så jag blev kvar och fick en fin avslutning på kvällen.

Lite senare på lördagskvällen efter att nya marschaller hade placerats ut tog jag en liten promenad för att titta in på Gamla Bryggeriet och den upplysta trädgården.

Promenaden fortsatte längst pärlbandet av marschaller på Storgatan vidare mot Galleri B där Franco hade utlovat både eld och musik. Jag tror bilderna säger mer än ord så håll till godo med lite glimtar från Allhelgonahelgen och Österlen Lyser.

 

Text och Fotto Håkan Gottberger

 

 

  

Bildspel

 

{besps}2012/1107-osterlenlyser{/besps}