smedstorp se

 

HOPPLA!

2012-11-10

 

Återigen är det dags att presentera ett nytillskott bland företagen i Smedstorp, denna gång är det Jannicke Sjöstedt som, tillsammans med 22 hästar, huserar på Tjustorps hästcenter.
Jannicke är en driftig tjej som sedan 2008 satsat heltid på sin passion i livet och nu jobbar hårt med att träna hästar, rida in unghästar, hoppa, ge ridlektioner till barn och vuxna samt ta hand om inackorderingsgästerna i stallarna.

 

Här hoppar Frida Danielsson 

 

Under höstlovet var det full rulle på gården då det anordnades ett halloweenläger för barn och ungdomar med egen häst, och den tredje november avslutades lägret med en stor "pay and jump"tävling med fler än sextio anmälda!

Under hopptävlingen fick jag tag i tre tjejer, Ida Sjölundh, Emma Nilsson och Louisa Thier, som tillsammans med fem andra tjejer varit med på halloweenlägret. De berättade med stor entusiasm om det fyra dagar långa lägret, där det på dagarna hade varit aktiviteter som löshoppning, planering av banorna, pumpakarvning, och på kvällarna mys och bus. Mest spännande verkade ändå spökrundan varit där de genom att lösa gåtor och diverse uppgifter skulle hitta en kista åt en gubbe som dog på gården för exakt 100år sedan! Efter att ha blivit jagade av en trollkarl, besegrat en häxa, och hittat kistan verkar det som om den gamla ruttna spökgubben kommit till ro....Puh! Trots allt det läskiga hoppades tjejerna på fler hästläger i fortsättningen.

Lägret avslutades med en "pay and jump"tävling där hinderhöjden började på 20cm och under den tiden som jag var kvar på tävlingen var det idel felfria rundor och applåder. Kände man sig lite småfrusen, eller sugen, kunde man gå till "kjollen" och köpa något varmt att dricka och en hembakt bulle.
Över sextio stycken deltagare hade anmält sig till starten och Jannicke var mycket nöjd med ryttarnas prestationer och uppslutningen kring tävlingen. Nästa "pay and jump"tävling kommer gå av stapeln den 8e december.

Vad händer då i framtiden?
- "Jag hyr Tjustorps hästcenter fram till sommaren 2013 och hoppas på fler lektionselever och inackorderingar samt nya utmaningar i form av unghästar och hästar som behöver vidareutbildning. Jag trivs bra här i Smedstorp och tänker göra mitt bästa för att köra järnet här!", säger Jannicke.

Mer information om Jannicke och hennes verksamhet
finns på www.jannickesjostedt.se

 

Text Hanna Barck

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

 

Ridlärare, Jannicke Sjöstedt

 

Hilda Danielsson

 

 

Bildspel

 

{besps}2012/1110-pay-and-jump{/besps}