smedstorp se

 

Vårt Luciatåg

2012-12-14

 

Redan veckan innan höstlovet presenterade Gisela årets lucialåtar för oss. Hon hade valt ut alla låtarna i förväg. Det var bara en låt som var för svår och den tog vi bort igen. Vi fick även komma med önskemål om vi ville läsa en vers eller gå fram med ett ljus i sången Adventsljus.

 

  

 

Efter lovet fick vi reda på vem som skulle göra vad, efter att Gisela dragit lott mellan oss.  Moa Stedt blev första adventsljuset, Emilia Christiansen det andra, Emilia Losell det tredje och Nicole Persson det fjärde adventsljuset. Jennifer Berggren fick tända det första ljuset i adventsljusstaken och läsa en vers, Angelica Maguire skulle läsa andra versen, Elvira Sazic den tredje och Tilde Andersson den fjärde versen. Wesim Attia blev tomtefar, Wilmer Danielsson stjärngosse och Herman Andersson pepparkaksgubbe.

Sen började vi träna. Vi tränade två gånger i veckan hela tiden fram till framträdandet. Tre veckor innan Lucia lottades det fram att Tilde Andersson blev Lucia. Julia Hellström blev vår egen tomtemor. Celina Ohlsson och Olivia Jürs fick synas lite extra i inledningen av Luciatåget, genom att vara med och sjunga Goder morgon.

Våra lärare tyckte att vi var så duktiga att vi skulle bjuda in allmänheten, framförallt de som är verksamma i Smedstorp och övriga släktingar. Det kom 17 personer och när pepparkaksgubbens hatt gick runt fick vi in 860 kronor vilket vi blev mycket glada för. Ett stort tack för att ni ville komma och för de generösa summorna till vår klasskassa.

God Jul och Gott Nytt År önskar klass 3 och personalen på Smedstorps skola.

 

Text: Klass 3 Smedstorps skola

 

 

 

 

 

 

 


Foto Kristina Eriksson

 

Bildspel

 

{besps}2012/1214-lucia-3|width=700|height=550|ctrls=0{/besps}