smedstorp se

DIV 6 Sydöstra, här kommer vi igen!

2012-01-22

 

2012-års upplaga av Smedstorp IF har snörat på sig skorna för återkomsten i DIV 6.

 

Ja, som rubriken lyder så är Smedtorp IF tillbaka i DIV 6 Sydöstra efter ett år i lägsta divisionen. Det var ett ganska jobbigt år med många skador och andra spektakel, men inget stoppade laget från att ta sig uppåt i seriesystemet.

 

Smedstorp IF säsongen 2012 har endast tappat två spelare, Fritzson lämnade för Tomelilla IF och Schön för Vanstad IF. Men laget har, hör och häpna, lyckats fånga till sig 11 talangfulla spelare från olika håll runt om på Österlen. Dessa spelare hälsar vi hjärtligt välkomna in i gemenskapen!

 

Inomhusfotboll är var det är och det har märkts på de flesta spelare att siktet har varit inställt på försäsongsträningen och utomhussäsongen. Laget har ställt upp i tre inomhuscuper. I Österlencupen i Onslunda blev en tredjeplats i gruppspelet (en vinst, en oavgjord, en förlust). Luciacupen i Onslunda resulterade även i en tredjeplats i gruppspelet (en vinst, en oavgjord, en förlust). I den tredje och sista cupen, Kamratcupen i Simrishamn blev det en fjärde och sistaplats i gruppspelet (en vinst och två förluster).

 

Nu leder januari mot sitt slut och gänget från Österlens mittpunkt har dragit igång den efterlängtade försäsongsträningen för att bli riktigt slagkraftiga under 2012. Laget har tillgång till konstgräsplanen i Tomelilla två pass i veckan. Men för att bli ännu bättre tränade har Smedstorp IF inlett ett samarbete med Jesper Lindgren (sjukgymnast för svenska herrlandslaget i handboll). En gång i veckan samlas gänget i Smedstorps gymnastiksal och kör fysträning för att under 2012 minimera antalet förslitningsskador och annat. Under den gånga säsongen så drabbades vi av en rad olycklig skador som försvårade vårt återtåg till DIV 6.

 

Under de närmaste två månaderna är det stenhård träning som gäller så att vi kommer så väl förberedda som möjligt. Vi ska ge järnet från första matchens sekund till sista matchens sekund.

Alla är hjärtligt välkomna att stötta laget på träningar och matcher!

 

Over and out!
Smedstorp IF
genom Johan Thuvesson

Foto Kristina Eriksson