smedstorp se

SMEDSTORPS TURISTBYRÅ SLÅR UPP LÅDORNA

2012-04-16

 

Äntligen har Smedstorp, Österlens mittpunkt fått, som sig bör, en turistbyrå. Den är belägen i Lanthandeln, och håller samma öppettider som affären. Det är en ny satsning inför den stundande turistsäsongen, då byn liksom övriga Österlen gästas av besökare från när och fjärran. Här finner man information om det mesta som sker i Smedstorp, med omnejd.

 

Två volontärer inom turistguidningen fanns på plats då smedstorp.se var på besök. Ivriga förespråkare för de mångfacetterade aktiviteter som finns i byn. Ett speciellt slag slås för Ledens dag den 5 maj – då den uppskattade och väl nyttjade Gårdlösaleden firas, med allt från guidningar av leden till stor fest om kvällen. Ni vet väl att Gårdlösaleden är ett "måste" om våren. Ett stor "nä men titta nu blommar..." Varför inte ta ett motionspass för kroppen, själen och ögonen, och beskåda allt vad Skåne har att erbjuda ur sin flora? Man blir glad och nöjd som en liten lärka av den fantastiska paletten av det vackraste och mest vårlika man kan se. Missa det inte!

I Turistbyrån finns kartor som visar hela leden, och om 1,2 mil är lite väl mycket så hjälper kartan till att hitta genvägar. Då Turistbyrån har slagit igen sina lådor finns information att hämta vid Mittpunkten vid stationen. Ta en titt i turistbyrån. Låt Dig inspireras till aktivitet i Smedstorp. Njut av vad som bjuds!

Text Moca Odesjö,  Foto Kristina Eriksson

 

Hannes och Elias vid Smedstorps turisbyrå