smedstorp se

 

Julen dansas ut i Medborgarhuset.

2014-01-13

 

Nu var det dags att dansa ut julen för i år, trots att jag kan känna att det har varit lite sisådär med julstämningen. För mig i alla fall så hänger mycket med julen ihop med snö och frost och härliga vinterdagar. Men i år tycker jag att det har varit lite för mycket gråmulet väder och regn för att just den där speciella julstämningen skall komma till en. Men det var inget barnen i Medborgarhuset funderade på idag. Det var fullt ös från de att de klev in genom dörren till det att jultomten hade varit på besök en och en halv timme senare.

 

I vanlig ordning spelade Therese och Sture dragspel och Jörgen trummor. Marie som brukar vara vår fantastiska sång och dansledare fick tyvärr stanna hemma och kurera sina barn denna dag, men se det löste sig hur bra som helst. Här var ju massor av både unga som gamla som klämde i och dansade runt granen.

 

Leif Andersson som är en eldsjäl när det gäller julgransplundringen hade ordnat sponsor även för i år. Villa & VVS Österlen sponsrade med pengar till priser till barnen samt gottepåsar från tomten. I vanlig ordning var det Lanthandeln i Smedstorp som arrangerade de fina gottepåsarna på uppdrag från Leif.

 

Dansen kring granen varvades med lekar för barnen. Det var bland annat säckhoppning, hela havet stormar och pennan i flaskan som lektes. I två lag kämpade de mot varandra och det segrande laget vann fina priser.

 

Under tiden som det lektes och dansades så gick Timmie och Simone runt och sålde lotter. De tre ringarna med lotter gick åt som smör i solen. Pengarna som kom in går in på ett särskilt konto för barnaktiviteter och kommer tillbaka till barnen igen. Fika erbjöds också till valfritt belopp. Goda, saftiga lussekatter, pepparkakor, kaffe, te och saft fanns att mumsa på.

 

Precis innan fikapausen var det föräldrarnas tur att ta upp striden i leken och två lag bildades fort. Barnen hejade och hejade på sina föräldrar som kämpade med att balansera en potatis på en sked. Så här på åskådarsidan så får man ju säga att barnen är ju oerhört duktiga på att heja fram sina föräldrar. Det hoppas, studsas, skriks och vrålas och till sist så vinner herrlaget med en knapp marginal.

 

Efter detta var det efterlängtad lottdragning och fina vinster väntades. Nio vinster lottades ut och glädjeropen hördes från olika hörn i lokalen. Efter lottdragningen blev alla barnen som små ljus som satt stilla på golvet och inväntade något efterlängtat. Ja just det Tomten var ju på väg med gottepåsarna. Tystnad och spänning rådde, men när väl tomten hade lämnat så blev det fullt ös igen och det åts godis både på längden och tvären.

 

Tack till alla fantastiska barn som för femte året i rad är med oss här i byn och dansar ut julen. Vi ses om ett år igen!

 

Text: Tina Tengvert

Foto. Kristina Eriksson

 

 

Julgran01

 

Julgran14

 

Julgran17

  Julgran16

 

Julgran13

Julgran03

 

Julgran11