smedstorp se

 

Voltigeläger för en dag

2014-05-06

 

I lördags kunde man höra hög musik och se ett helt gäng med tjejer ute på Larsbo i gårdlösa. Det var nämligen voltigeläger där hela dagen. Det var Österlens voltigelag från Borrby som hade läger. Det var ett gäng på 15 st tjejer i blandade åldrar. Från 7 år och upp till 18 år.

I nuläget är det 4 lag som håller igång i klubben. Varje lag är knutet till en viss häst som de tränar och tävlar på. På klubben finns också en trogen träbock som tjejerna tränar mycket på.
 
Voltige är en sport man utövar på häst. Hästen skrittar eller galopperar och så gör man konster uppe på hästen och till det passande musik. Ibland är man ett par stycken personer uppe på hästen samtidigt.

 

Det är en sport som kräver både balans styrka, kondition, smidighet och mod. Att kunna samarbeta och behålla lugnet, underlättar också.

Dagen hade ett fullspäckat program med zumba, styrketräning, samarbetsövningar, lekar och bockträning. Mellan varven var det naturligtvis fikapauser och korvgrillning.

 

Nästa tävling är på lördag 10/5 i Laholm. I mitten av juni väntar skrittchampionat för skrittlaget i Caprifolien. I september är det sm i Hamre för galopplaget.

Vi håller tummarna och önskar tjejerna lycka till!

 

 

 Voltige08a Voltige09a

 

Text Annika Edstrand

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

 

Voltige01a

 

 

Voltige05a