smedstorp se

 

Skolavslutning i Smedstorps skola

2014-06-15

 

Årets skolavslutning gick av stapeln i Medborgarhuset. Skolans elever tågade från skolan med Jonna Stedt som fanbärare. Inne i Medborgarhuset väntade föräldrar, syskon och anhöriga.

 

 Skolavslutning03

Skolavslutning04

 Skolavslutning05
Hela skolan samlades utanför skolhuset i väntan på avmarsch Jonna Stedt bar den svenska flaggan i täten för hela Smedstorps skola Medborgarhuset var fullsatt av föräldrar, syskon och andra anhöriga som ville vara med på skolavslutningen

 

Giesela Petersson var konferencier när alla klasserna framförde sommarsånger och femmorna dansade till en låt från melodifestivalen. Elever som går i kommunala musikskolan framförde låtar på sina instrument.

 

Ewa Larsson från majblommekommitttén delade ut diplom till alla duktiga säljare.

Förutom att sjunga tillsammans med sin klass läste Jonna Stedt en dikt hon skrivit själv och Emelie Berggren framförde en sång.

 

Barnen i förskoleklassen gav sexorna varsin ros och önskade dem lycka till på Kastanjeskolan till hösten. Innan skolans rektor Ulrika Ahrlin talade till sexorna, tackade hon för läsåret och önskade alla en skön sommar lockades hon att sjunga "oboj vilket vackert väder" medan regnet strilade ner utanför fönstren. Hela publiken sjöng med.

 

Även "Idas sommarvisa" och "Den blomstertid nu kommer" sjöngs tillsammans under skolavslutningen.

 

Hela skolan tågade gemensamt tillbaka till skolan igen där bussarna väntade.

 

Text och Foto Ingrid Ahnelöv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skolavslutning02v

Här samlas sexorna och resten av skolans elever framför skolhuset för gemensam promenad till Medborgarhuset. Jonna Stedt är fanbärare

 

 

Skolavslutning07

Rektor Ulrika Ahrlin slutar på Smedstorps skola för att istället vara rektor på annan skola i kommunen