smedstorp se

 

Simskoleavslutning

2014-07-13

 

Lördagen den 12 juli var det dags för simskolebarnen att visa vad de lärt sig under sina fyra veckors simträning alternativt märkestagning. I samlad trupp med Herman i spetsen som fanbärare gick de ett varv runt bassängen för att visa upp sig. Sedan fick de en efter en hoppa ner i vattnet på den djupa delen av bassängen. Modet var olika hos varje barn.

Simskolan01Simskolan02Simskolan04 

 

Vissa hoppade från trampolinen medan andra tog ett försiktigt skutt från kanten där simfröken stod och tog emot dem. Sedan fick de simma över till andra sidan bassängen där de samlades och bl.a. visade att de kunde ”koka kaffe” och doppa huvudet. Alla var så duktiga och stolta över allt de lärt sig under dessa veckor. Traditionsenligt blev det sedan godisregn för simskolebarnen och barnen fångade massor av godis i bassängen. När händerna inte räckte till längre fick mamma eller pappa rycka ut för att hålla allt godis de hittat. När allt godis var upphittat så var det diplomutdelning. 

 

Efter de mindre barnens uppvisning var det dags för de lite äldre som tagit kandidaten alternativt något av magistermärkena att få simma med krans. Det var många som hade varit flitiga och en efter en fick de simma tvärs över bassängen för att sedan motta kransen på huvudet och simma ryggsim längs bassängen tillbaka. Det är verkligen kul att se att barn och ungdomar i vår by är så flitiga märkestagare.

Per-Åke Edstrand höll i mikrofonen denna dag och informerade bl.a. om att en ny simskolegrupp startar på måndag igen och att badet även kommer hålla öppet för vuxensim på onsdagkvällar mellan klockan 19-21.30 under veckorna 29-32. Alla barnen bjöds på glass av de trevliga djuren som fanns på plats på badet och Caroline och Marie-Charlotte från badsektionen sålde lotter.

 

 

 Simskolan08Simskolan09 

 

Text & Foto Tina Tengvert

 

 

 

 

 

 Simskolan03

 

Simskolan06

 

Simskolan07