smedstorp se

 

Det var som fan!

2014-08-02 

 

Ett trettiotal förväntansfulla personer strosar rundor i utkanten av Smedstorp och inväntar att María Árnadóttir ska börja sitt magiska berättande. Vissa passar på att njuta av solen medan andra är nyfikna på vad man kan hitta i Orientbutiken. Elisabeth med make är fullt engagerade i förberedelserna och fixar och donar. Jag räknar till att vi är fyra stycken Smedstorpsbor och resterande är utsocknes. Så otroligt kul att se så många har hittat hit på juli månads sista dag. Det fantastiska vädret inbjuder till en magisk kväll i skrönornas anda. 

 

Portarna öppnas till den stora ladan och kön bildas fort. Biljetter löses och sedan bjuds det en helt underbar blomkålssoppa med brödkrutonger och annat gott till. Det smakar helt ljuvligt och i det dunkla ljuset från värmeljusen sitter vi nu runt borden och sörplar i oss soppan. Ljuset dämpas ytterligare lite när portarna stängs och María äntrar scenen. Helt själv fyller hon scenen med sitt magiska berättande och sin fullständiga inlevelse. Hon börjar sitt berättande om Franska Villan på Marsvinsholm och avslutar den med sin egen upplevelse om när hon träffade på djävulen en dag på stranden utanför Simrishamn. Däremellan fängslar hon oss alla med enbart sin kropp som verktyg. Hon använder sig av ljudeffekter, byter mellan olika dialekter samtidigt som kroppsspråket och ansiktsuttrycken gör mycket i hennes berättande. 

 

Det var som fan vad hon överraskade mig med sitt berättande. För enbart 180 riksdaler får man en mustig soppa och två timmars njutning av olika skrönor. Två föreställningar erbjuds nästa vecka. Den 6 och 7 augusti kl. 19.00 är det dags igen att fly in i skrönornas världar. 

 

Text: Tina Tengvert

Foto: Kristina Eriksson

 

 Soppteater08a Soppteater09a  

 

 

 

 

 

 

Soppteater02a

 

Soppteater10a

 

Soppteater05a