smedstorp se

 

BARNSALONG hos Galler i Banken

2014-09-12

 

Den 30 augusti var det ett gäng med ritsugna barn, och kaffesugna föräldrar, som trotsade de regnvåta gatorna och tog sig fram till årets upplaga av ”barnsalongen” som skulle hållas hos Galler i banken, det vill säga innergården hos Gun och Evald Faxheden.

 

Klockan två skulle kritorna greppas och kaffet serveras, men ingen var väl riktigt säker på om det skulle bli av.... det hade ju precis regnat... och vid regn skulle ju kritmålningen ställas in...

 

Väl framme hade dock parasoller fällts upp, och regnet hade bara lyckats göra asfalten precis så fuktig att kalken från kritorna syntes extra tydligt, och kaffet var det aldrig några problem med, det intogs på verandan, under tak!

 

Herman, Alva, Hanna, Ella, Elsa och Sonja fick tag i varsin näve kritor och gick loss på marken. Efter att ha fulländat årets ”barnsalong” blev det fika med saft och bullar, en timmes spring i trädgården, fler bullar, och till slut diplomutdelning!

 

Hur många år det varit barnsalong? Ingen vet. Gun tror kanske att det kan vara runt tio år, och berättar med skräck i rösten hur de första året bjöd in ENBART barn i tron om att de skulle underhålla sig själva i två timmar med enbart kritor och asfalt. Efter en kvart hade alla barnen ”kritat” färdigt och Gun och Evald fick agera underhållare tills föräldrarna dök upp igen för att hämta barnen. Efter den incidenten har föräldrarna också bjudits in...

 

Trevlig tillställning som rekommenderas till nästa år för er som inte kunde komma dit i år!

 

Text Hanna Barck

Foto Gun Dymling Faxhedenbarnsalong-4

 

 

 

barnsalong-1

 

barnsalong-2

 

barnsalong-3