smedstorp se

 

Stationshuset sålt
och alla bilar utom en borta!

2014-12-19 

 

Det är inte varje dag man ser så mycket folk på en och samma gång i Smedstorp som man gjorde nu i helgen under visningen av Stationshuset. Det var människor överallt. Många kom långväga ifrån. Det var inte så många lokala ansikten. Vi gick ner av nyfikenhet och kanske var det just det som även lockade många av de andra som var där. Utgångspriset var säkert även en av anledningarna. 

 

Ett helt underbart vackert hus gömmer sig bakom buskar och snår. Stora vackra fönster där murgrönan har letat sig in och även växer på insidan. Gammalt fint tegel pryder utsidan och huset har verkligen potential för att bli helt fantastiskt. Man känner av historiens vingslag och en gång i tiden så var detta säkert en viktig plats i byn. Biljettluckan finns bevarad, men sen så tar det liksom lite stopp. Man ser att tidigare ägare har haft stora ambitioner och påbörjat många olika projekt som av olika anledningar har stannat upp. Men viljan har funnits där och de många olika kaminerna står kvar på flera ställen i huset. Till och med kakelugnen står vackert kvar i ett av rummen. Det är inte annat än att det börjar klia i fingrarna och att man gärna hade satt sin prägel på det, men då ska man kanske ha lite mera fritid och jag överger tanken fort. 

 

Man blir lite nyfiken på vilka alla de olika personerna är som har hittat till Smedstorp idag. Vem ska bli den lycklige ägaren av det fina stationshuset som idag enbart består av huset och marken runt om. (Tomten på andra sidan järnvägen som tidigare tillhörde bostaden är redan såld.) Ska huset renoveras och bli privat bostad eller kommer det att bli någon form av rörelse i huset. Kanske ett fik, bed & breakfast eller varför inte som Hanna har önskat på hemsidan, en pub. Det ska bli spännande att följa vad som händer. När vi lämnade budgivningen i söndags så låg budet på 420.000 kr, idag låg det på över 1.600.000 kr och nu är det sålt. 

 

Vi önskar den nya ägaren all lycka till och ett stort grattis till dig som just nu budat hem ett av byns vackraste hus. Vi ser fram emot att få följa renoveringen framöver.

 

Text: Tina Tengvert

Foto: ©Zentuvo 

 

     Stationen08     Stationen11  

 

 

 

 

 

 

Stationen04

 

Stationen07

 

Stationen13