smedstorp se

Vintern är här!

2016-01-18


Vädergudarna är just nu på vår sida, minusgraderna ligger där de ska, det blåser ingenting (i skrivande stund), det snöar inte (jo, det ska komma fem centimeter men det är alldeles lagom!) och luften känns krispig och frisk, härligt!

 

Det började redan för ett par veckor sedan, rättare sagt den 7e januari, då Österlen drabbades av ett mindre “snökaos” och Smedstorp, som har både bra tåg- och bussförbindelser, fick långväga besök från olika delar av Skåne. Till exempel så kom en mamma med två barn, Sara, Milo och Selma, från Lund som hade fått nys om att det fanns en skidslinga från idrottsplatsen och raka vägen ut i naturen!

 

   saramiloselma  

Sara, Milo och Selma, från Lund                  Foto: Gael Joly

 

Nu har spåren utökats och det finns både 1, 2 och 2,5 kilometers slingor! Starta från idrottsplatsen och följ skidspåren. Mer information och nya slingor läggs också in av privatpersoner på smedstorp.se´s facebooksida - kika in där också! Och njut av att vara Smedstorpsbo när du läser de bittra kommentarerna av “utomsocknes” som tycker att deras egna kommuner borde göra bättre skridskobanor och skidspår på hemmaplan… Men de/ni är såklart välkomna hit!

 

 vinter4   vinter2

                       Foto Lars Andersson                                          Foto Lars Andersson 

 

Här i Smedstorp har det under helgen varit en riktig folkfest på skridskobanan bredvid badet, parkeringen har varit lika fullsmockad med bilar som grillarna varit med korv! Runt hundra personer i lördags och drygt 150 i söndags samlades vid banan och njöt av det alldeles fantastiska vädret. En överbliven Alladinask bjöds runt och den som ville fick ta en tugga av Antons spettekaka som åkte runt på en spark. Jag hamnade bredvid ett par från Hammar vid grillen, de var så nöjda med tillställningen att de tog med sig en säck med kol som tack.

 

De som ska ha tacket är Smedstorps IF som plogat rent banan, stått och spolat isen på kvällarna när de sista kvällsåkarna stuckit hem och fixat så att grillarna tänts. Tack!

 

Text: Hanna Barck

 

 

 

 

antonspettekaka

  Antons spettekaka                Foto: Hanna Bark

 

vinter3

 Foto Lars Andersson  

 

vinter5

 Foto Lars Andersson