smedstorp se

Jazz och Buffékväll på Smedjan

2016-02-21


Det brinner välkomnande i täljstenskaminen på Smedjan när vi kommer in från blåsten. Folk droppar in en efter en och snart är lokalen fylld av förväntansfulla människor. Majoriteten av gästerna kommer från Smedstorp. Vi sätter oss runt borden och stämningen stiger snabbt i takt med att vi får något i glasen och maten kommer fram. Buffén är dukad med bl.a grillspett, paj, viltfärsfylld lök, olika sallader, röror och ett gott bröd.

 

 Smedjan 06 Smedjan 05 


När vi har ätit en stund börjar musiken. Det är Anders Orrje kornett, Mats Josephson trombon, Dennis Jonsson banjo/gitarr och Kalle Kroon ståbas. De är ett härligt gäng som nyss har börjat spela tillsammans. De kommer från olika håll i landet men har mötts här på Österlen. Det är gammal jazz och blues från 1912 och fram till 50-talet. Mellan varje låt får vi lite jazzhistoria. Musiken är både vemodig och glad, lite soft så där. Det passar väldigt bra i en lokal som den här. Man kommer nära musikerna så det blir lite clubkänsla över det hela. Det blir några små pauser där vi har möjlighet att ta för oss mer av den goda buffén och mot slutet serveras kaffe och tiramisu. Gott!


Kvällen lider mot sitt slut och det är dags att bryta upp. Vi tackar Kristina och Johnny för en jättetrevlig kväll. Hoppas på fler liknande framöver.

 

Text: Karin Pålstam
Foto: Håkan Gottberger

 

 

 

 

Smedjan 01

 

 

Smedjan 02

 

 

 

Smedjan 03 Smedjan 04
Smedjan 07 Smedjan 08
Smedjan 09 Smedjan 11
Smedjan 12 Smedjan 14
Smedjan 20