smedstorp se

Fullt drag i Dragspelshuset

2016-04-12

 

Så var det åter dax för Sture att slå upp portarna till Dragspelshuset. Premiären var den första april, så i skymningen begav jag mig dit, utanför huset glödde redan grillen när jag anlände. Korvgrillningen var i full gång och mina medhavda korvar fick sälla sig till de övrigas.

 

 Dragspel 1413 

 

 

Inne i den lite förnyade stugan ljöd glad dragspelsmusik och sång. Stearinljus lyste upp den från elektricitet helt befriade lokalen och i den öppna spisen sprakade en munter brasa. Det var i det närmaste fullsatt, stämningen var hög i det låga huset, picknickkorgarna uppackade med allehanda godsaker och drycker.

 

”Husbandet” med Sture på dragspel, Jörgen på trummor och Therese Mohlin, med både skön sång och dragspel underhöll. Ett flertal gäster deltog också med både sång och egna instrument. Repertoaren var bred, allt från klassisk Jularbo till härlig rock.

 

När jag vandrade hem i nattens mörker tänkte jag på vilken underbar by jag har bosatt mig i där det händer så mycket. Dragspelshuset, Puubarna, Konst i Smedstorp, badet, Gårdlösaleden, loppis, ja listan kan göras lång.

 

Text och Foto Håkan Gottberger

 

Dragspel 1370

 

Dragspel 1379

 

Dragspel 1385

 

Dragspel 1402