smedstorp se

HEJ LENA!

2016-10-09

 

Som ni kanske märkt så har det kommit en ny bibliotekarie till byn. Anna, som jobbade här innan, har tagit tjänstledigt och ska satsa på sitt företag inom byggnadsvård. Vår nya heter Lena, och har fått den stora äran att skriva ihop en presentation av sig själv, här kommer den!

 

"Jag heter Lena Edwall och är vikarierande bibliotekarie på Smedstorps bibliotek. Jag kommer från Malmö och har flyttat ut till en gård, lite norr om Smedstorp, med min familj. Vi trivs utmärkt och håller på att undersöka de vackra omgivningarna runt Listarumsåsen. Eftersom vi har hund blir det många och långa promenader, och gärna med en ljudbok i öronen. Kom in på biblioteket så kan jag visa hur man kan lyssna på ljudböcker eller läsa böcker elektroniskt ur bibliotekets utbud. Just nu läser jag "Hustrun" av Meg Wolitzer, som nyligen blev intervjuad i Babel under bokmässan, mycket bra bok, och har även gett Leif GW Persson en chans, jag lyssnar på "Kan man dö två gånger?" Jag gillar trädgårdsodling och matlagning och på biblioteket finns en särskild avdelning som heter "hem och trädgård" med många inspirerande och aktuella böcker. Kom in och botanisera, eller lämna inköpsförslag om du saknar något! Bästa tiden för vuxna är att komma på måndag eftermiddag. På förmiddagarna är skolans elever flitiga besökare. Jag ser fram emot att träffa gamla och nya låntagare i Smedstorp!

Biblioteket är öppet måndag 10 - 12.30, 15.30 - 18.30 samt onsdagar 10 - 12.30

Välkomna!"

/Lena

 

Bibliotekets hemsida: https://www.biblioteksso.se/web/arena/welcome

 

Gå nu in och låna riktigt mycket böcker, och njut av servicen och lyxen över att vi har en biblioteksfilial i byn! På hemsidan kan man logga in, efter att man skaffat sig ett lösenord, och botanisera bland hela sydöstra Skånes utbud av böcker! Och när man väl bestämt sig för vad man vill ha så brukar det inte ta många dagar för boken att flyga in i Smedstorpshyllan - det är gratis, smidigt och lyxigt, och en tjänst som alla borde passa på att utnyttja.

 

Vi hälsar Lena välkommen och hoppas att hon kommer att trivas här i byn!

 

 

Text och Foto Hanna Barck

 

 

 

 

lena

 Lena vår nya bibliotekarie

 

 

ola

 Ola lämnar in en bok försent,
 det kostar förseningsavgift