smedstorp se

Pratar böcker med barn

2016-10-25

 

Lena Edwall, vår nya bibliotekarie, bjöd in till bokfika och ett glatt, och för det mesta, intresserat gäng ungar kom för att höra Lena berätta om spännande ungdomsböcker.


Jag och Carina Olausson traskade iväg till biblioteket och försökte verka som
vi var i 10-årsåldern. Det funkade. Sen kom Annika Matsson och tog bilder, hon använde sitt falskleg och hon kom också in under 12års-gränsen.


Många intressanta böcker blev det; Gummi-Tarzan, som man trodde skulle vara något humoristiskt, verkade vara en riktigt sorglig historia om en kille som blev mobbad i skolan, och sen blev han mobbad där hemma också, av en jobbig pappa. Det fanns fler böcker som handlade om hemska saker, men vi fick bara ett smakprov- kanske fanns där i de sorgliga böckerna en sol bakom molnen och en väg ut ur eländet. Andra titlar som Gangsterfarmor och berättelserna om häxan Maja Solhatt och de om Magiska trädkojan verkade mer fantasifulla, spännande och kul. Ett dussin högintressanta böcker presenterades, medan barnen kalasade på saft och kakor, näst sist ut i bokkavalkaden var "Djurfiket" en inspirerande bok som Elsa raskt lånade för att ha som handbok för öppnandet av det fik vi kom överens om saknades i Smedstorp.
Sista presentationen med lite högläsning var "Världens elakaste fröken". Den tänker jag nog inte läsa. 

 

Text Elisabet Carlberg

Foto Annika Matsson

 

 

 

bokprat1

 

bokprat3