smedstorp se

FRIIDROTTSDAG Resultat

2017-06-07

 

När vi har friidrottsdag på Smedstorps skola mäter man sig med tidigare års elever i samma årskurs som man själv. Så, i år suddades de gamla resultaten i löpning, 60 meter ut för dem som hade rekordet i tvåan och sexan, och in klev istället Tova Edstrand på flickor, klass 2 (10,54 sek) , och Erik Ekholm på pojkar klass 6 (9,22 sek). Erik fick även in sitt namn på kula (8,70 m) och kast med liten boll (41,8 m). Calle Holmlund som rensade alla klass 2-rekord i fjol, bättrade på kul-rekordet i år (5,90 m). De flesta rekorden i kast med liten boll uppgraderades denna blåsiga dag... Kanske lite medvind för alla kastare? Filippa och Erik i 6an, Amanda och Casper i 5an, Huda och Hannes i 4an, Lilyan och Sebastian i 3an, Felicia i 2an, Sonja i 1an och Pernilla och Neo i förskoleklassen stod för dessa bra kast. 

Men, viktigt att komma ihåg i alla sorters tävlingar, även i idrott: det är viktigast att ha roligt och att tänja sina egna gränser!

 


 

Friidrottsdag 

2017-06-03

 

I strålande solsken hade eleverna vid Smedstorps skola sin årliga friidrottsdag på idrottsplatsen. I åldersblandade grupper gick de mellan höjdhopp, längdhopp, 60 meter, kulstötning och kast med liten boll. En station med stafetter och lekar hanns också med. Som vanligt såg eleverna till att ha en trevlig dag, och som vanligt gjorde de sitt allra bästa på varje station. Här kommer några bilder från kulstötningen, för det var där jag tillbringade dagen.

//Ingrid Ahnelöv

 

Text och Foto Ingrid Ahnelöv

 

samling friidrotten

 Samling Friidrotten 

 

 

samling kulstotning

Samling Kulstötning

   ring av fotter

Ring av fötter

  

calle

Calle

 

  alfred 

Alfred

 

  filippa

Filippa

 

   tova 

Tova

 

erik baxar

Erik baxar

 

  sebbe

Sebbe