smedstorp se

En dag i Ekens magiska värld vid Fulltofta

2017-06-10

 

Vi åkte buss till Fulltofta. Det tog lång tid, mer än en hel timme. När vi kom dit träffade vi Naturspanare som ledde oss till portalen. Där delade de upp oss i grupper som hette Sol, Vatten, Jord och Luft. Vi fick träffa Ur-eken och Vägvisaren. Det var kul.

För att Ur-eken skulle tala fick vi göra olika stationer. Vi fick träffa Ur-ekens vänner. Vi fick vara på Hotell med Olle Ekorre och det var roligt.

Sedan gick vi till Elvira. Hon var upprörd för hon trodde att vi skulle vara elaka och skada henne. Hon hade småsyskon. De var söta. Vi hjälpte Elvira att bygga pussel. De blev löv.

 

Vi var hos Tidsträdet och det var jättekul. Vi reste till en annan tid där en kille försökte slå ut Sagas tand för att spika fast den i trädet. Sedan reste vi till en kung som ville hugga ner alla ekar och göra båtar av dem. Efter det reste vi till en bonde som ville försvara sina ekar från kungen. 

 

Vid Ur-eken träffade vi Emil Ekoxe. Han var rolig och försökte stånga Vägvisaren med sina stora överkäkar. Efter alla stationer talade Ur-eken till oss.

Sedan gick vi till portalen och gick ur den. För att komma ut fick vi säga våra namn baklänges. 

 

Sedan åkte vi buss till Barnens ekskog för att plantera en ek som vi fått av Ur-eken och ekens vänner. Vi fick en spade och vatten av en Naturspanare. Ingrid fotade oss med en kamera, och sedan åkte vi hem med bussen igen.

Det var en rolig och spännande dag!

 

Text Ronja och Saga i Tvåan på Smedstorps skola

Foto Ingrid Ahnelöv

 

 

 

 

 

 

eken

  Eken

 

 

hela klassen

Hela klassen

 

lekbana

Lekbana

 

  klattertrad

Kläter träd

 

planterandet

Planterandet 

 

matpaus

Matpaus

 

skylten

Skylten